Hattemse Wilma Wijnen wint prestigieuze prijs

De Hattemse fotograaf Wilma Wijnen is door het platform ITSLIQUID gekozen tot Fotograaf van de maand oktober. ITSLIQUID is een webgebaseerd informatieplatform met meer dan 250.000 abonnees. De Fotograaf van de maand is een wedstrijd die openstaat voor alle fotografen van elk niveau wereldwijd.

“Ik ben gevraagd om mee te doen aan een expositie in Venetië. Daarvoor heb ik 4 foto’s ingestuurd. Ik heb mij toen ook opgegeven voor de wedstrijd Fotograaf van de maand,” vertelt Wilma. Tijdens de opening van de expositie in Venetië kreeg Wilma te horen dat haar foto van de skyline van Dubai de winnende foto was van de maand oktober.

Heel blij mee
Wilma is heel blij met de prijs. “Ik vind het heel erg leuk. Ze sturen mijn foto’s nu naar de 250.000 contacten. Die zijn  wereldwijd verspreid. Het zijn bijvoorbeeld musea of journalisten. Dat maakt me heel blij.”

Wilma Wijnen is professioneel fotograaf en gespecialiseerd in foto’s van bijzondere architectuur en constructies. Zij probeert deze op een kunstzinnige wijze in beeld te brengen.

De foto van het Duitse landschapspark bij dit bericht behoort tot de foto’s van de winnende serie. Een afdruk daarvan hangt momenteel in het Stadhuis Hattem.

Reislustig
Wilma reist privé de wereld over. “Omdat ik dat super vind. Dat doe ik al mijn leven lang. Door het reizen ben ik verzot op fotografie geworden. Mijn man reist vaak mee en we zijn beide vegetarisch om het reizen een beetje te compenseren.”

Wilma hoopt dat de prijs een vervolg krijgt. “Ik zou het heel leuk vinden om een opdracht van een bedrijf te krijgen om constructies, gebouwen en landschappen te fotograferen. Dat zou ik heel leuk vinden!”

Wil je werk van Wilma zien, bezoek dan haar website www.wilmawijnen.nl . En het leuke is dat tussen al deze foto’s van internationale plekken ook nog prachtige foto’s van Hattem te vinden zijn.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in