Hattemer ondernemers in ’t zonnetje gezet

Tijdens de Dag van de Ondernemers (de derde vrijdag van november) hebben de Hattemse wethouders Carla Broekhuis (werk en inkomen) en Auke Schipper (economie) een cadeautje afgegeven bij verschillende nieuwe ondernemers in Hattem. Ze deden dit in het kader van de Dag van de Ondernemer, in het leven geroepen om ondernemers te bedanken voor hun bijdrage aan de samenleving.

“We hebben onze blik deze keer op ondernemers gericht die zich de afgelopen twee jaar in Hattem hebben gevestigd,” deelt wethouder Schipper mee. Inzet was zoveel mogelijk nieuwe ondernemingen te bezoeken. Op enkele locaties was op het bezoekmoment niemand aanwezig. Ondernemers die wel aanwezig waren kregen een doosje bonbons overhandigd, gekocht bij de plaatselijke chocolaterie A3.

Doorzettingsvermogen
“We wilden de ondernemers bedanken voor hun komst naar Hattem en onze waardering uitspreken voor hun doorzettingsvermogen in deze lastige tijd. De reacties waren overal positief,” aldus wethouder Broekhuis.

Onaangekondigd
De beide collegeleden hadden hun bezoek niet vooraf aangekondigd. De meeste van de ongeveer tien nieuwe ondernemingen werden lopend bezocht en de andere per fiets.

De wethouders startten bij de jongste nieuwe onderneming in Hattem: Delicatessenwinkel Holly’s in de binnenstad. “We zijn inderdaad pas drie weken geleden opengegaan. Ik run deze winkel samen met mijn dochter Holly. Het was onze droom om deze winkel op deze mooie plek te openen,” vertelt Jetty Haverkamp. Zij stelde het onverwachte bezoek erg op prijs en het meegebrachte cadeautje werd in dank aanvaard.

CDA Hattem
Ook het CDA Hattem besteedde aandacht aan de Dag van de Ondernemer. Sigrid Mulder en Robert Klaassen bezochten Zoethout Begeleid Werken en brachten Mirjam de Kunder, directeur Zorg bij Zoethout, een presentje.

Commissielid Robert Klaassen legt uit waarom het CDA Hattem juist bij Zoethout langs ging. “Als fractie wilden we in het kader van de Dag van de Ondernemer graag een Hattemse ondernemer in het zonnetje zetten. Bij ondernemen is creativiteit en vindingrijkheid belangrijk. Daarbij hechten we veel waarde aan ondernemers die midden in de samenleving staan. Zo kwamen we al snel bij Zoethout uit.’’

Verbinden van mensen
De CDA’ers spraken met Mirjam de Kunder over gezamenlijke drijfveren en wensen. Ook spraken ze over het feit dat Zoethout afgelopen september het pand aan De Waag met financiële steun van betrokken Hattemers kon aankopen. Sigrid Mulder kijkt terug op een positief gesprek. “Mirjam is sterk in het verbinden van mensen door ontmoeting. Dat is heel waardevol voor de Hattemse samenleving!’’

Mirjam de Kunder is blij met de aandacht van het CDA Hattem: “Leuk om in het zonnetje gezet te worden door twee enthousiaste CDA’ers met hart voor de samenleving. Mooi om het gesprek aan te gaan over hoe politiek laagdrempeliger en toegankelijker te maken voor iedereen. Ook voor de politieke partijen – door verbinding bereik je meer!’’

VVD Hattem
Erik Kleinpenning, Lijsttrekker voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 heeft vandaag ook ondernemers in Hattem een bezoek gebracht. Op zijn Twitteraccount schrijft hij dat hij mooie gesprekken heeft gevoerd, maar dat er nog veel werk aan de winkel is.


 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in