Minder dan 1% woningen Hattem is aardgasvrij

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland CO2-neutraal zijn. Dat is een van de uitdagingen om het klimaatakkoord van Parijs te halen. Uit onderzoek van Vattenfal blijkt dat momenteel 4,5 procent van de Gelderse woningen aardgasvrij is. Voor de gemeente Hattem is het percentage op dit moment 0,9%.

Tekst gaat onder de grafiek verder.

 

Naar verwachting zal het aantal aardgasvrije woningen in Hattem de komende jaren toenemen en het percentage binnen enkele jaren veel hoger uitkomen, omdat nieuwbouwwoningen niet meer op het gas worden aangesloten. In het coalitieakkoord staat hierover: “Het Rijk zet in op aardgasvrije nieuwbouw en als Hattem willen we daar ook onverkort op inzetten. Op ’t Veen gaat aardgasvrij gebouwd worden. We sluiten aan bij de landelijke regelgeving op dit punt en zullen zeer terughoudend omgaan met het geven van ontheffingen.”

Lippenoordweg
Ook de 60 huurwoningen die Triada bouw aan de Lippenoordweg zullen aardgasloos zijn. Directeur-bestuurder Harrie van de Ven van Triada zegt daarover op de Triada-website: “De woningen worden bijzonder energiezuinig. Ze krijgen een duurzame, gasloze installatie voor verwarming en warm water.” Het is dan ook niet meer dan waarschijnlijk dat de nieuwe woningen in de woon-zorg-zone energieneutraal worden gebouwd en daarmee bijdragen aan een hoger percentage woningen dat in Hattem aardgasvrij is.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in