Spreekuur Welzijn in Open Poort

Met ingang van 2 november zal Stichting Welzijn Hattem spreekuur houden in de Open Poort aan de Veldhoeve. Het spreekuur wordt om de twee weken gehouden op de donderdag in de even weken tussen 10.00 en 11.00 uur.

Allerlei vragen
De vragen kunnen o.a. gaan over welzijn en informele zorg. Voorbeelden van vragen zijn: bent u mantelzorger en kunt u daarbij ondersteuning gebruiken of een luisterend oor, loopt u vast met uw administratie en wilt u weten wat onze vrijwilligers van Op Koers voor u kunnen betekenen, wilt u (weer) wat gaan ondernemen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden of zoekt u iemand om dit mee samen te doen? Je hebt jonge kinderen en kunt daar af en toe wat ondersteuning bij gebruiken, misschien is een vrijwillige steunouder een optie? U zet u graag in voor een ander en bent benieuwd welke leuke vrijwilligersfuncties er zijn.
Dit zijn voorbeelden, maar schroom niet om ook met andere vragen naar het spreekuur te komen. De welzijnscoaches Bernadette Verbiesen, Mariette van Raalte en Monique Scholten denken graag mee.

Dichtbij huis
“Voor de inwoners van Hattem aan de noord- en west-kant is dit spreekuur goed nieuws,” aldus Henk Dekker, directeur van Stichting Welzijn Hattem. “De inwoners kunnen nu dicht bij huis met hun vragen bij ons terecht. Dat is vooral een voordeel voor ouderen en minder mobiele mensen,” zo stelt hij. “Deze uitbreiding van diensten past in het beleid van de Stichting. Als Welzijnsorganisatie willen we graag nog dichter bij de mensen komen en intensiever samenwerken met andere organisaties in Hattem. In dit geval met de Open Poort. We maken daarom graag gebruik van dit gebouw.”

Voor stad- en buurtgenoten
Deze samenwerking sluit ook aan bij de wens van de gemeenteleden van de Open Poort om meer van betekenis te zijn voor stad- en buurtgenoten. Het gebouw van de Open Poort wordt doordeweeks lang niet elke dag gebruikt, maar is wel elke donderdagmorgen open in verband met de buurtsoos. Dan kunnen buurtgenoten terecht voor een kop koffie, een spelletje biljart en voor het lenen van een boek uit de bibliotheek in de hal van het gebouw.

1 REACTIE

  1. Goedendag,

    Dit zo lezende is de vraag,kan het voor de Huurdersraad triada , vertegenwoordigers van de sociale huurders van Triada , en huurders in uw wijken interessant zijn om deel te nemen in de spreekuren?
    Wij particeperen in de gemeentes Heerde en Epe ook mee in de Woonzorgagenda’s en samen komen wij tot een gemeenschappelijk doel.
    Wij horen graag van u?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in