Buurtsportcoaches voor mensen met beperking

Landelijk hebben buurtsportcoaches te weinig tijd voor mensen met een beperking. In Hattem ligt dat anders. Jesse Broekhuis is als buurtsportcoach Aangepast Sporten het aanspreekpunt voor mensen met een beperking: “Gelukkig hebben wij hier in Hattem voldoende tijd voor om het op te pakken. Daarnaast kunnen mensen ook altijd contact opnemen met mij en ben ik ook al bij een aantal mensen langs geweest om sportadvies te geven.”

Om zoveel mogelijk mensen met een beperking te begeleiden werken de buurtsportcoaches samen met de regio Noord Veluwe aan het Uniek Sporten Platform. Op dit platform kunnen mensen met een beperking op zoek naar hun sport en kunnen (aangepaste) sportaanbieders hun sport delen met mensen met een beperking.

Landelijk
Landelijk gezien hebben twee op de vijf buurtsportcoaches meer uren nodig voor mensen met een beperking. Ze zien kansen om meer mensen met een beperking toe te leiden naar sport- en beweegaanbod, maar ervaren te weinig tijd om die kansen te benutten. Dat blijkt uit een peiling van het Mulier Instituut.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in