Dan is de kans vrij groot dat je op basis van het kenteken natuurlijk al het nodige hebt uitgezocht. Vooral zaken zoals het vermogen, de te betalen wegenbelasting en ook de verzekering kun je op basis van het kenteken natuurlijk allemaal vrij eenvoudig achterhalen. Op het moment dat dit allemaal akkoord is, komt er een moment dat je een proefrit moet gaan maken in de auto. Dit bepaald namelijk uiteindelijk of de prijs waarvoor het voertuig te koop staat akkoord is of dat er nog wat zaken zijn waardoor je een ander bod uitbrengt, dan wat de verkoper vraagt. Omdat het tijdens een proefrit belangrijk is dat je goed weet waar je op moet letten, hebben we enkele tips voor je.

Kom onaangekondigd of verken de garage alvast

Wanneer je een proefrit wilt gaan maken, is het belangrijk dat je de auto start met een koude motor. Op het moment dat de garage namelijk weet dat je komt en ze hebben iets te verbergen, dan is de kans vrij groot dat ze de auto vast even laten warm draaien. Een warme motor verbloemt namelijk vaak een hoop problemen en vreemde geluiden zijn dan vaak voor even verdwenen. Het is daarom dus ook aan te raden om wat eerder dan de afgesproken tijd te komen en eventueel alvast de garage op een afstandje te observeren. Uiteraard kun je het jezelf ook gewoon makkelijk maken en op het moment dat je in de auto stap de ventilatoren aanzetten om te kijken of deze al direct warme lucht blazen.

Rijd een uitgebreide testrit

Je staat op het punt een flink bedrag uit te geven. Je weet wat je maandelijkse lasten zijn voor de wegenbelasting en de autoverzekering van Alpina, dus op basis onder andere daarvan heb je de keuze gemaakt dat je toch wel even een rondje zou willen rijden. Schroom daarom dus ook niet om een uitgebreide proefrit te maken, waarbij je ook een stukje snelweg meepakt. Daarnaast is het ook aan te raden om de auto even aan de kant te zetten en ook onder de motorkap een kijkje te nemen. Wat je ook kunt doen, is wanneer je een bekende hebt die verstand heeft van auto’s mee te nemen, zodat hij of zij even met je mee kan kijken, natuurlijk ook luisteren om te bepalen of er misschien toch iets niet helemaal in de haak is.

De APK

Heeft de auto een relatief korte APK? Dan is het altijd aan te raden om te onderhandelen over een nieuwe APK bij aflevering. Wanneer je namelijk zelf de auto naar een RDW keuringsstation moet rijden, dan heb je hiervoor een eendaags kenteken nodig. Nu is eendagskenteken verzekeren via Alpina niet zo erg spannend en eenvoudig af te sluiten, maar heel praktisch is het bij de aanschaf van een andere auto natuurlijk. Gelukkig bieden de meeste autoverkopers deze extra service daarom dan ook.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in