Actie Schoenendoos in Hattem

In deze tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom wordt ook dit jaar een schoenendoosactie georganiseerd voor Hattem en omstreken. Kinderen uit Hattem geven hun leeftijdsgenootjes elders die het hard nodig hebben een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau en iedere Hattemer kan meehelpen.
Tijdens de Schoenendoosactie kun je een schoenendoos versieren en vullen met spulletjes die je zelf gekocht of verzameld hebt: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben.

Hoop en toekomst
Afgelopen jaren zijn er tienduizenden dozen uitgedeeld in verschillende landen, ver weg, maar ook dichtbij. Kinderen in vluchtelingenkampen hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien. De jongens en meisjes namen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Hattem verstuurde vorig jaar 900 dozen. De organisatoren dagen ieder uit om er dit jaar 1000 van te maken.

Jouw hulp is welkom
In de week voorafgaand aan deze actie zullen er op verschillende centrale plekken in Hattem en Hattemerbroek folders te verkrijgen zijn. In deze actiefolder kun je lezen hoe het werkt en wat er in de doos mag. Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. Die kun je betalen via de QR-code op de folder. Maar overmaken of het geld in de envelop stoppen die bij de folder zit, mag ook.

Praktische informatie
De schoenendoosactie van Hattem en omstreken loopt van vrijdag 21 oktober tot en met vrijdag 4 november. De inlevermomenten zijn op vrijdag 21 oktober, 28 oktober en 4 november van 16.00 uur tot 18.00 uur en op woensdag 26 oktober en 2 november van 14.00 uur tot 16.00 uur. De schoenendozen kunnen worden ingeleverd bij de Bethel, Hessenweg 84 te Hattem.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op schoenendoosactie.nl.
Voor vragen specifiek voor de actie in Hattem en omstreken kun je een email sturen naar: schoenendooshattem@gmail.com. Ook op Instagram en op Facebook is de schoenendoosactie Hattem te vinden. De actie Schoenendoos is een landelijk initiatief waar verschillende Hattemse kerken aan deelnemen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in