Voorlichtingsbijeenkomst Bibliotheek: “Mijn kind gebruikt drugs, wat nu?”

Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert voorlichtingsbijeenkomsten over drugsgebruik onder de jeugd op de noordelijke Veluwe. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders van jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 23 jaar en zijn op 10 en 18 november.

“Aanleiding is berichtgeving in de media eerder dit jaar over de toename van het aantal gebruikende jongeren. Het ging daarbij om alarmerende berichten over ontwrichting in gezinnen door stelende kinderen die hun GHB-verslaving proberen te bekostigen”, aldus de Bibliotheek.

Zorgwekkend
In alle gemeenten in onze regio duiken zorgwekkende verhalen op over drugsgebruik onder jongeren. Daarbij gaat het niet alleen om GHB, maar ook over XTC, cocaïne en in toenemende mate 3-MMC, waarvan het effect wel wordt omschreven als een combinatie van MDMA en ‘coke’.

“Hoe komen ze aan die rommel?”
De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert twee gratis toegankelijke voorlichtingsbijeenkomsten over deze problematiek. ‘Hoe kan ik zien dat mijn kind iets gebruikt, wat is er allemaal te koop, wat doet het met ze, hoe schadelijk is het, hoe krijg ik mijn kind zover dat het hulp zoekt, hoe komen ze aan die rommel?”

Deskundigen
De bibliotheek is organisator en gastheer van de corona-proof ingerichte bijeenkomsten. Voor de inhoudelijke beantwoording van de vragen schuiven deskundigen aan: Tactus Verslavingszorg, politie, Centrum voor Jeugd en Gezin en jongerenwerk.

Heerde/Elburg
De eerste bijeenkomst is op 10 november in de Heerd in Heerde. Aanvang 19.30 uur. De tweede op 18 november in de bibliotheek van Elburg, ook vanaf 19.30 uur.

Aanmelden
Vanweg de corona-maatregelen is het aantal plaatsen beperkt. Daarom vooraf aanmelden.  info@bibliotheeknoordveluwe.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in