Telefooncontact i.p.v. huisbezoek 75-jarigen

75-jarige Hattemers krijgen de komende maanden een uitnodiging voor een telefonisch gesprek in het kader van het project Huisbezoeken aan 75-jarigen. De gemeente Hattem, Het  Rode Kruis en Stichting Welzijn Hattem zijn in 2018 gestart met huisbezoeken aan 75-jarigen. Met deze gesprekken wil men handvatten aanreiken om als ouderen zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en te participeren in de samenleving.

‘Telefoonbezoek’
Door de Corona Lockdown zijn deze huisbezoeken/gesprekken in maart 2020 stopgezet. Aanvankelijk was het de bedoeling de bezoeken vanaf november 2020 weer op te starten, maar dat is helaas nog niet mogelijk. Daarom is besloten de gesprekken te houden via de telefoon.

Wegwijzen in aanbod zorg en welzijn
Ouderen wonen steeds langer thuis en zijn, of worden daardoor, afhankelijk van sociale netwerken en/of professionele instanties. De gesprekken zijn er om ouderen zo nodig de weg te wijzen in het aanbod van zorg en welzijn. In deze gesprekken komen aan de hand van een vragenlijst onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: wonen, veiligheid, welzijn, mobiliteit, zorg, donorcodicil en mantelzorg, maar ook kunnen de ouderen zelf vragen hebben die uitvoerig worden besproken. Veel ouderen hebben deze bezoeken als zinvol ervaren zoals blijkt uit een respons van meer dan 80%.

Toekomstgericht
De nadruk ligt tijdens het huisbezoek/gesprek vooral op preventie en is toekomstgericht. De gemeente Hattem vindt het belangrijk dat iedere inwoner zich prettig voelt en zo lang mogelijk ‘mee kan doen’ in de samenleving en wil dat op deze wijze graag ondersteunen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in