Bestrating Markt vraagt nader onderzoek

Bijna 250 Hattemers hebben hun mening gegeven over de proefvlakken op de Markt. De gemeente heeft deze vlakken aangelegd om te onderzoeken hoe de beloopbaarheid kan worden verbeterd. Voor de proefvlakken is gebruik gemaakt van de bestaande stenen, maar met verschillend voegmateriaal en een verschil in breedte van de voegen.

De gemeente heeft de gegeven meningen getoetst aan vijf criteria: verbetering van beloopbaarheid/comfort, beeldkwaliteit, kosten voor realisatie en onderhoud, stabiele vloer met duurzame voegen en waterafvoer.

De eerste indruk is nu dat geen van de proefvlakken de optimale oplossing vormt voor het verbeteren van de toegankelijkheid. Bovendien wil de gemeente zeker weten dat deze voegen wel duurzaam bestand zijn tegen verkeer en weersinvloeden, zoals ook veel van de Hattemers, die hebben meegedaan aan de raadpleging, hebben aangegeven.

De gemeente Hattem onderzoekt daarom ook extra alternatieven en combinaties van alternatieven. Daarvoor is meer tijd nodig. De verwachting is dat voor het eind van dit jaar een voorstel aan de raad gedaan kan worden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in