Bespaar op je mobiele telefoonkosten met deze tips

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op je mobiele telefoonkosten? Dan ben je zeker niet de enige. Door de huidige inflatie zien we dat mensen massaal op zoek gaan naar manieren om extra te besparen. Vooral de kleinere veranderingen kunnen een groot effect hebben. Kleine veranderingen in je mobiele telefoonabonnement bijvoorbeeld of in je belgedrag. Wil jij ook besparen, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Lees dan snel verder.

Kies voor prepaid
Verreweg de meeste mensen maken gebruik van een abonnement. Handig dat je niet meer hoeft op te waarderen en in principe gewoon weet wat je maandelijks kwijt bent. Helaas is het hierdoor ook verleidelijker om een keer buiten je bundel te bellen. Dan lopen de kosten snel op. Als je je belgedrag nog beter in de gaten wilt houden en niet meer uit wilt geven dan mogelijk is, is het dan ook slimmer om voor prepaid te kiezen.

Met een prepaidkaart zit je niet meer aan abonnementen vast. Je hoeft geen contract af te sluiten. Je kunt deze kaart geheel anoniem kopen. Je belt, sms’t en internet totdat je tegoed op is en daarna bepaal je zelf hoeveel tegoed je er weer op zet. Hierdoor weet je precies wat je aan je telefoon kwijt bent.

Wist je dat prepaid ook een prima manier is om jonge tieners te helpen bij de overgang naar mobiel bellen? Zo leren ze dat ze voor een bepaald bedrag niet oneindig kunnen bellen, sms’en of internetten. Dat ze hier zuinig mee moeten zijn. Wat betreft de veiligheid hoeven er ook geen zorgen te zijn. Ook wanneer het tegoed op is, kunnen alarmdiensten gewoon nog verwittigd worden.

Overweeg je de overstap naar prepaid te maken? Wees dan niet bang dat je je vertrouwde telefoonnummer achter je moet laten. Je kunt simpelweg voor prepaid nummerbehoud kiezen.

Los toestel kopen 
Vind je het toch fijner om een abonnement af te sluiten? Bekijk dan eens of het mogelijk is om een sim only abonnement af te sluiten. Je bespaart een hoop geld door je oude telefoon langer te gebruiken. Indien dit niet mogelijk is, zou je ervoor kunnen kiezen om een toestel tweedehands of refurbished te kopen. Zo ben je veel goedkoper uit in aanschaf en zit je niet jaren aan torenhoge maandlasten vast. Als je kiest voor sim only, bespaar je al snel tientallen euro’s per maand.

Extra tip: zet het geld dat je bespaart opzij. Zo creëer je een fijn spaarpotje om indien nodig weer een geheel nieuw toestel te kopen. Zo hoef je nooit meer voor een abonnement met toestel te kiezen en ben je maandelijks gegarandeerd goedkoper uit.

Gebruik vaker openbare wifi-netwerken
De meeste mensen gebruiken vooral het internet op hun telefoon. Het dataverbruik stijgt sneller dan je in de gaten hebt. Zeker wanneer je veel onderweg bent. Probeer er daarom op te letten dat je regelmatig openbare wifi-netwerken zoekt. Dit is een slimme manier om je eigen dataverbruik te verminderen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in