Heel Hattem Haakt groot succes

In maart vierde Christelijke boekhandel De Fontein in Hattem het 20-jarig bestaan. Door de uitbraak van corona konden geplande festiviteiten niet doorgaan. Wat wel doorging, was de actie Heel Hattem Haakt.

Deze actie was een oproep om lapjes te haken voor dekens voor de vluchtelingen in Lesbos. Hieraan is massaal gehoor gegeven. Vele honderden lapjes en tientallen complete dekens zijn in de loop van de zomer ingeleverd bij de winkel. “Enkele vrijwilligers zijn heel druk bezig geweest om deze lapjes tot een mooi geheel te maken. Ook via handwerkwinkel Twee Steekjes Los kwamen diverse projecten binnen. Het was hartverwarmend hoe dit initiatief opgepakt is door de Hattemers en wij danken iedereen dan ook hartelijk,” aldus de woordvoerder van De Fontein.

165 dekens
Inmiddels zijn 165 dekens verzameld. Maar niet alleen kwamen er lapjes binnen, ook ontving De Fontein een zak vol gehaakte sokjes, een paar dozen met setjes mutsen en sjaals en een tas vol gehaakte knuffels.

Bij het inzamelpunt van Christian Refugee Relief in Nunspeet zijn de spullen in ontvangst genomen. Binnenkort gaan alle goederen naar een centraal punt, vanwaar vrachtwagens richting Griekenland rijden om de goederen te brengen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in