Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester Hattem

Vandaag is door John Berends, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hattem.

Hij vervangt vanaf dinsdag 24 september Jan Willem Wiggers die benoemd is tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hardenberg. Bij zijn benoeming was een delegatie van de gemeenteraad aanwezig, wethouder Schippers, de raadsgriffier en gemeentesecretaris.

Toon van Asseldonk (65 jaar, lid van D66, wonende te Randwijk) is in april van dit jaar gestopt als burgemeester van Overbetuwe. Na een periode van 6 jaar ontstond bij hem de behoefte om een andere uitdaging aan te gaan. Daarnaast is hij onder andere  voorzitter van het 4-5 mei comité in Wageningen.

Jan Willem Wiggers is per 24 september benoemd als waarnemend burgemeester van Hardenberg. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, John Berends, heeft vervolgens in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Hattem besloten om Toon van Asseldonk tot waarnemend burgemeester te benoemen.

Verder is afgesproken dat de uitkomsten van de verkenning die momenteel op de Noord Veluwe wordt uitgevoerd mee wordt genomen als input voor de invulling van de ontstane vacature.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in