Dingen om te overwegen bij de aankoop van een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn overal. Je ziet ze in steden, op universiteitscampussen en zoefend over hellingen in het bos en paden langs de weg. Ze worden steeds populairder als milieuvriendelijk alternatief voor autorijden of het openbaar vervoer. Of je nu je ecologische voetafdruk wilt verkleinen, geld wilt besparen op benzine, of gewoon sneller ergens wilt zijn, een elektrische fiets kan de perfecte oplossing zijn. Maar er zijn heel wat verschillende elektrische fiets opties. Afhankelijk van waar je woont en hoe je je elektrische fiets wilt gebruiken, kunnen bepaalde eigenschappen belangrijker of minder belangrijk zijn dan andere bij jouw aankoopbeslissing. Om je te helpen de keuze te beperken, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet waar je aan moet denken voordat je een elektrische fiets koopt.

In wat voor soort omgeving zul je gaan fietsen?
Als je met een e-bike vooral op gladde wegen en paden rijdt, heb je misschien geen krachtige motor of dure accu voor elektrische fiets nodig. Als je echter van plan bent om de e-bike off-road te gebruiken, heb je een krachtigere motor en een robuustere batterij met een hoger vermogen nodig. E-bikes met een lager vermogen kunnen moeite hebben met heuvels, mul zand en ander zwaar terrein. Ook als je van plan bent om met de e-bike door zware regen of sneeuw te rijden, kun je beter op zoek gaan naar een meer waterdicht of waterbestendig model. E-bikes met een groter frame (26 inch of groter) zijn beter voor mensen die langer zijn of langere benen hebben. Ook kun je beter op zoek gaan naar een e-bike met een bredere achterband en een groter kettingblad als je een lange pas hebt of graag met gebogen knieën trapt.

Kwaliteit en specificaties van batterij en motor
Als je van plan bent om met jouw e-bike naar het werk te gaan, kun je overwegen om een e-bike met een verwijderbare accu te kopen, zodat je de batterij gemakkelijk op kantoor of thuis kunt opladen. Als je van plan bent om met de e-bike door zand en modder te rijden, kun je op zoek gaan naar een robuustere batterij die waterdicht of waterbestendig is. E-bikes met een batterij met een hoger ampère-uur (vooral 36AH of meer) kunnen verder rijden op een enkele lading.  E-bikes met een hoger vermogen (vooral boven 900 W) kunnen gemakkelijker heuvels beklimmen. De juiste keuze voor een accu is dus echt afhankelijk van jouw behoeften. Voor alle soorten accu’s die je je maar kunt wensen kun je terecht bij KWS Seuren B.V., dit is de specialist op het gebied van accu’s.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in