Ook Hattemse bieb staat er goed op!

De Bibliotheek Noord-Veluwe waaronder de bibliotheek van Hattem is opnieuw gecertificeerd voor vier jaar. Het oordeel van de auditscommissie luidde dat de bibliotheek toekomstbestendig is en haar kwaliteit goed op orde heeft.

Lees- en werkplezier
Hetty van de Weg, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Noord-Veluwe is blij en trots met de uitslag. ‘We zetten ons als bibliotheek in voor ontmoeting, leesplezier, persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid voor de inwoners van ons werkgebied. Deze certificering geeft ons de bevestiging dat we voor de leden en bezoekers van onze bibliotheek van belang zijn. Dit is een enorm compliment voor iedereen die bij de bibliotheek betrokken is. Vooral voor onze betaalde én vrijwillige medewerkers. Hen wil ik heel hartelijk bedanken voor hun inzet iedere dag opnieuw voor onze bibliotheek! De auditoren hebben gezien en gehoord dat de Bibliotheek Noord-Veluwe een stabiele organisatie is, gericht op en bezig met de toekomst.’

Certificering
De Bibliotheek Noord-Veluwe heeft elf vestigingen in vijf gemeenten. De onafhankelijke organisatie Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal bezoekt iedere vier jaar elke openbare bibliotheekorganisatie voor een audit. Zij voert gesprekken met medewerkers, klanten en stakeholders en onderzoeken alle functies en diensten die de bibliotheek vervult. Er wordt vooral onderzocht of dit op een juiste manier wordt uitgevoerd en aan de kwaliteitseisen voldoet. Een certificering geldt vervolgens voor een periode van vier jaar, waarna er opnieuw een audit plaatsvindt.

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in