Een vleugje Hattem tijdens de Nijmeegse vierdaagse

Al meer dan 110 jaar zijn er mensen die hun beste wandelschoenen uit de kast pakken voor de Nijmeegse Vierdaagse. Met meer dan 45.000 deelnemers en 70 nationaliteiten staat de Nijmeegse Vierdaagse bekend als een van de grootste wandelevenementen in de wereld. Ook enkele Hattemers wagen zich elk jaar weer aan dit evenement.

Marja Mulder loopt al een paar jaar samen met Sjoerd en Jaqueline van der Pol. Dit drietal is door deze jaren goed op elkaar ingespeeld. Dit is ook zeker nodig. ‘Om samen vier dagen lang veertig kilometer te lopen moet je goed met elkaar kunnen opschieten,’ vertelt Mulder.
Mulder laat weten dat de eerste dag iedereen herinnerde aan hoe zwaar een hele dag wandelen met weinig slaap is. ‘Gelukkig was de pijn op dag twee al voor het grootste gedeelte weg. Naast het mooie weer was er in alle aangedane plaatsen enorm veel sfeer en gezelligheid te vinden. Het gevoel van dag twee is belangrijk om mee te nemen naar dag drie, oftewel de dag van de zeven heuvels.’
(lees verder na de foto …)

Verdiende pauze voor het Hattemse drietal

Route bekort
Hier hun verslag van dag 3, de donderdag:
Vandaag dag 3, de dag van de zeven heuvelen. Een prachtige route, maar zwaar omdat na 2 dagen de voeten behoorlijk pijnlijk aan gaan voelen. En dan de warmte, gelukkig kunnen wij er goed tegen, maar helaas niet iedereen. Een reanimatie op het parcours, daarom heeft het vierdaagse comité besloten om elke afstand met 10 km te verkorten. Het wordt morgen 31 graden….

Veteraan
Richard Oosten loopt mee met een veteranendetachement. Ook hij stuurde ons zijn verslag van dag 3:
Opstaan om 03.00 uur om een lekker stukje te lopen door de heuvels. Iedereen is er al uit. Als ik ergens een hekel aan heb is het vroeg opstaan. Opfrissen en naar het ontbijt. Dan omhangen en 04.00 opstellen voor de start. Met letterlijk frisse moed, want brrrr wat is het koud, beginnen we om 4.30 aan dag 3.

(lees verder na de foto …)

Met de veteranen op pad

Na 1,5 uur werden we beloond met een prachtige zonsopkomst. De dag van de zeven heuvelen. Het publiek langs de route werd langzaam wakker. Na 5 kilometer was het tijd voor de eerste dixistop. Harm en Bianca stonden langs de kant voor RTV Gelderland. In het altijd gezellige Malden kregen we een pannenkoek aangeboden. Na Heumen werden we verrast, er waren puddingbroodjes. Onderweg kwamen we een mevrouw met roze bril tegen die ze even aan Henk liet zien om te plagen. Onderweg nog even naar een paar bootjes kijken. Onze rustplaats was aan de waterkant bij Mook, genieten. Verzorgers konden niet door het parcours komen maar we waren heel zelfredzaam als het om eten en drinken gaat. Na de rust weer vol goede moed verder naar de eerste uit de kluiten gewassen drempels. Col du Saint Jean af was goed te doen. Langzaam werd het drukken en liepen we via Groesbeek weer terug richting Nijmegen. Ondertussen waren we de tel kwijt voor de heuvels. Onder het genot van een biertje liepen we de laatste kilometers en werden we vol trots afgemarcheerd de tent in! Het was een prachtige dag met mooi weer. Op naar morgen. De dag van Cuijk Trots op onze verzorgers!!!

Finish
We zeggen dank aan alle inzenders voor hun verslagen en foto’s (van Albert Bouwmeester ontvangen we vanavond nog een foto). Fijn dat jullie daarvoor nog de tijd wisten te vinden. Vandaag (vrijdag 19 juli) is de dag van de finish. We wensen alle wandelaars waar dan ook vandaan een succesvolle afronding en veel plezier bij de intocht. En speciaal voor de Hattemse Marco Maassen die graag had meegelopen, maar kort voor het evenement een blessure opliep: voorspoedig herstel gewenst!

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

 

Marco Maassen in betere tijden. Beterschap gewenst!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in