Vol programma op Oogstdag Vrieze’s Erfgoed

Wie wil kan zaterdag 27 juli zelf aardappels rooien op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Het is die dag de Oogstdag waarop de rogge wordt gemaaid. Ook kunnen particulieren hun eigen oogst verkopen.

Parel
Op Vrieze’s Erfgoed worden aardappels van het ras Parel verbouwd en in de streekwinkel verkocht. Dit jaar is een wat groter stuk aardappels gepoot om mensen ook zelf de kans te geven aardappels te rooien. “Het lijkt ons leuk om vaders en opa’s de kans te geven met hun (klein)kinderen de eigen aardappels te rooien”, zegt voorzitter Jan Nitrauw van het comité molen de Vlijt.

Cittaslowmarkt
De Oogstdag op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld, wordt ook dit jaar gecombineerd met een Cittaslowmarkt. Particulieren die producten uit hun oogst als jams en groenten willen verkopen, zijn van harte welkom. “Mensen zijn steeds meer op zoek naar eerlijke producten met een herkenbare afkomst. En dat past helemaal in de Cittaslow-gedachte. Als Vrieze’s Erfgoed zijn wij Cittaslow-supporter en met deze markt willen we dat ook uitdragen”, zegt  Nitrauw Vorig jaar maakten de eerste particulieren hiervan gebruik en zij verkochten hun gehele voorraad. Deelname aan de Cittaslowmarkt is gratis, wel graag aanmelden via info@vriezeserfgoed.nl

Streekwinkel
Centraal op de Oogstdag staat het maaien van de akker rogge op het eigen erf. Een groep boeren zal vanaf 9.00 uur de zig en pikhaak weer ter hand nemen om het graan te maaien. In de streekwinkel zijn de producten van eigen erf als boontjes, rode bieten en aardappelen te koop en verder is de bijenstal open voor het publiek.

‘Wild in de Hattemerpoort’
Ook is de expositie ‘Wild in de Hattemerpoort’ te bezichtigen met onder meer fraaie schilderijen van Rien Poortvliet en opgezette dieren.  De Oogstdag duurt van 9.00 tot 16.00 uur en meer informatie is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl


Een Cittaslow richt zich op de mens in een duurzame omgeving; kwaliteit van leven voor inwoners, bezoekers en ondernemers. Een Cittaslow streeft naar een duurzame omgeving die verbonden is met een kwalitatief hoogwaardig landschap, waar een krachtige sociale gemeenschap aanwezig is die door de gemeente ondersteund wordt. Een Cittaslow is innovatief, maar gaat tegelijkertijd terug naar de oorsprong. Identiteit en cultuurhistorie zijn hierbij belangrijke elementen. Dit wordt ondersteund door waarden als authenticiteit, gastvrijheid, respect, tijd en aandacht voor elkaar. Het permanent en consequent vanuit deze filosofie werken als gemeente onderscheidt ons als Cittaslow van andere gemeenten.Het bewustzijn van deze kwaliteiten zorgt er voor dat we een open oriëntatie houden op de wisselende maatschappelijke opgaven. Deze abstracte maatschappelijke opgaven kunnen we vanuit de filosofie van Cittaslow niet benaderen als een project met een eindtijd en een meetbare opbrengst. In die benadering wordt de kracht van de filosofie van Cittaslow aangetast en wordt het een instrumenteel doel dat overal toegepast kan worden, zonder rekening te houden met de specifieke lokale identiteit en omstandigheden. Cittaslow is een levensstijl voor gemeenten, die door iedere gemeenschap op een lokale en eigentijdse wijze wordt ingevuld.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in