Buurtfeestje met Burendagpakket

Op 28 september is het weer landelijke Burendag. De gemeente nodigt iedereen uit om deze dag te organiseren: ‘Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kom je als buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Het maakt het makkelijk om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het makkelijker elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan je misschien in eerste instantie zou denken.’

Aanmelden
Bedenk samen met je buren een leuke activiteit, meld je aan via www.burendag.nl en nodig je buurtgenoten uit. Op deze site vind je voorbeelden van draaiboeken, een poster om de buurt mee te krijgen en meer.

Feestpakket
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts maken samen de Burendag extra feestelijk met speciale Burendag-pakketten (zolang de voorraad strekt).
Voor een financiële bijdrage kan de buurt een aanvraag indienen bij het Oranje Fonds.

B&W doet mee
Ook de gemeente doet een duik in het zakje om Burendag tot een succes te maken. De kans is namelijk aanwezig dat de burgemeester of een van de wethouders even langs komt: ‘Wij proeven graag de sfeer en kunnen dan meteen horen wat er leeft in jouw buurt!’.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in