‘Nieuw Licht’ en nieuw schilderij in Voerman Museum Hattem

Het Voerman Museum Hattem is weer geopend voor bezoek. Bezoekers kunnen tot 1 oktober genieten van de nieuwe tentoonstelling ‘Nieuw Licht’ met werken van de Zwolse kunstenaar Daniel Douglas en Jan Voerman junior.

Kunstmatige lichtbronnen
De stijl van Douglas kan omschreven worden als realistisch. Zij schilderijen tonen alledaagse taferelen, landschappen, stillevens en portretten. In zijn werk speelt de esthetiek van licht en natuur een belangrijke rol. Sinds 2012 werkt Douglas aan zijn serie ‘New Light’, waarin de stijl van de oude meesters wordt gecombineerd met kunstmatige lichtbronnen uit onze moderne tijd.
In het programma IJsselmagazine van 25 mei jl. vertelt museumdirecteur Daphne Kampman over de tentoonstelling. Luister hier naar deze uitzending.

Nieuwe aanwinst

Voorzitter Mariëlle Karssing van de Vereniging Vrienden van het Voerman Museum Hattem en bestuurslid van het museum Bertus van’t Holt bij de nieuwe aanwinst ‘Armoede’

In het museum is ook het schilderij ‘Armoede’ van Jan Voerman Sr te bewonderen dat recent is aangekocht. De aankoop van dit schilderij is mogelijk geworden door een crowdfunding-actie. De Vereniging Vrienden van het Voerman Museum Hattem gaf deze actie een fantastische input door een aanzienlijk bedrag beschikbaar te stellen. Tezamen met de spontane donaties van particulieren, Cultuurfonds Hattem en de Rotary afdeling Hattem Heerde, werd het mogelijk het werk aan te schaffen.

Beginperiode
Het een schilderij ‘Armoede’ heeft Jan Voerman Sr. geschilderd in de beginperiode van zijn carrière. Het is een Joods tafereel uit de studieperiode rond 1885 in Amsterdam. In die tijd werd Voerman Sr. getroffen door het leven in de Joodse buurt in Amsterdam.

Vooraf reserveren
Voor een bezoek aan het museum is vooraf reserveren verplicht. Dat kan via de website www.voermanmuseumhattem.nl . Via de site kun je eenvoudig aangeven welke datum je naar het museum wilt komen en voor welk tijdslot je kiest. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 12.00 uur, van 12.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 16.00 uur in het museum terecht. Alle bezoekers krijgen een plattegrond uitgereikt, waarop ook, in verband met de corona-maatregelen, de basisregels voor een bezoek aan het museum kort worden uitgelegd.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in