CDA-coryfeeën op werkbezoek in Hattem

Op uitnodiging van de Hattemse CDA-fractie brachten CDA Tweede Kamerlid Hilde Palland en CDA Statenlid Hans van Ark donderdag 18 juni jl. een werkbezoek aan Hattem. Zij werden ontvangen bij Vadesto Outdoor Adventure. Hier gingen zij in gesprek met ondernemer Bert van der Stoep en Teun Juk, Harry Kremer en Remco Dijkstra namens de CDA-fractie in Hattem. Onderwerp van gesprek was de gevolgen van de Coronacrisis voor het plaatselijke bedrijfsleven.

Toerisme belangrijk voor Hattem
De politieke partijen in Hattem zijn zich bewust van de problemen bij musea en recreatiebedrijven. Al eerder bracht het CDA Hattem musea in contact met de CDA-fractie in de Gelderse Provinciale Staten. Ook besprak de fractie de ‘brandbrief’ van het Bakkerijmuseum met de provinciale CDA-fractievoorzitter Gerhard Bos. Ook de CU in Hattem heeft enkele weken geleden de problematiek onder de aandacht gebracht van de provincie. Samen met statenlid Wouter Kamp bracht de fractievoorzitter van het CU in Hattem een bezoek aan het Bakkerijmuseum waarin Kamp de toezegging deed de problematiek mee naar Arnhem te nemen.

Nieuwe verdienmodellen
Uit het verhaal deze week van Bert van der Stoep kwam duidelijk naar voren dat bedrijven die zich richten op vrijetijdsbesteding en groepsevenementen eveneens zwaar te lijden hebben onder de Coronacrisis. Overheidssteun is nodig om gezonde bedrijven door deze moeilijke periode heen te helpen. Het bedrijf Vadesto is innovatief en duurzaam en zal moeten inspelen op de 1,5-metersamenleving.

Alle bedrijven in de toeristisch recreatieve sector hebben hier mee te maken. Hoewel er verschillende innovatieve ideeën zijn voor nieuwe verdienmodellen, is overheidssteun nodig om uit de crisis te komen. Dit werd eerder deze maand ook bevestigd in het gesprek dat de CDA-fractie had met de Bedrijvenkring Hattem. Veel bedrijven gaan een onzekere tweede helft van 2020 tegemoet doordat investeringen uitblijven.

In het gesprek kwam het belang van de rol van de overheid aan de orde om investeringen te stimuleren. Bijvoorbeeld door bouwprojecten naar voren te halen, ruimtelijke procedures te vereenvoudigen, kredietgaranties te verstrekken en fiscale stimuleringsmaatregelen te treffen.

Hans van Ark benadrukte dat deze crisis wel eens langer zou kunnen duren dan een paar maand. “We zullen ons moeten voorbereiden op een permanente situatie van anderhalve meter in plaats van te denken dat het wel weer over waait.” Hilde Palland en Hans van Ark nemen deze punten mee naar respectievelijk Den Haag en Arnhem.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in