Bijzonder goed voetbaljaar voor JO15-3 van Hatto Heim

Het was een bijzonder goed voetbaljaar voor de jongens van JO15-3 van Hatto Heim. Nadat het team ongeslagen kampioen werd in de vijfde klasse, is het ook in de vierde klasse gelukt om de cup mee naar huis te nemen.

Winnende reeks
Na de winterstop startte JO15-3 in de vierde klasse. Ook in deze hogere klasse speelden de jongens sterk en wonnen ze alle wedstrijden, behalve tegen HTC, want uit in Zwolle werd er tegen dit team 1-1 gespeeld. Richting het einde van de competitie speelden de jongens veel wedstrijden kort achter elkaar, door de weersomstandigheden in de eerste maanden van 2018. Ook deze inhaalwedstrijden werden gewonnen, leek het uit te draaien op hetzelfde scenario als in de vijfde klasse: toen speelden de jongens de laatste wedstrijd spelen tegen de medekoploper. In dit geval was dit het team van Nieuwleusen en het was dan ook totaal onverwachts dat het team van Nieuwleusen met 13-6 verloor van Heino. Zo werden onze jongens van Hatto Heim JO15-3 opnieuw kampioen in de vierde klasse!

Tijdens de laatste wedstrijd tegen Nieuwleusen werd er door onze jongens gespeeld in een speciaal gemaakt kampioen shirt en wellicht was de tegenstander er zo van onder de indruk dat er zelfs met dubbele cijfers werd gewonnen. Na afloop werd er een klein feestje gevierd.

Bekertoernooi
Er moest enige focus blijven, omdat een week later zich een gouden kans voordeed. Naast het behalen van twee kampioenschappen – wat al uniek is – konden de jongens ook nog kampioen in het bekertoernooi worden. Vol goede moed en met veel supporters vertrokken ze een week later naar Oene voor de bekerfinale. De tegenstander, Go Ahead Kampen, was geen onbekende, want in de vijfde klasse hadden we ook tegen hen gespeeld en gewonnen. De wedstrijd werd een echte finale met volop strijd en best goed voetbal. Helaas trokken deze keer de jongens uit Kampen aan het langste eind en wonnen zij met 3-2 van onze jongens.

Na de eerste teleurstelling, boosheid en een enkele traan, stond er bij de prijsuitreiking toch een trotse groep jongens, trainers en leiders te stralen op het podium, want wat was 2017-2018 een gaaf voetbalseizoen. Met één verloren wedstrijd en één keer een gelijkspel. Of waren er nu twee wedstrijden geëindigd in een gelijkspel?

Afsluiting
Op zaterdag 16 juni vond er namelijk nog een wedstrijd plaats, namelijk de ouders tegen de jongens en die eindigde geheel terecht in een gelijkspel, namelijk 3 – 3. En deze keer was er geen sprake van teleurstelling, maar juist van blijdschap, want na de wedstrijd ging de BBQ aan en hebben de jongens samen met hun trainers, leiders en ouders het prachtige seizoen 2017-2018 afgesloten!