Hatto-Heim op pole position

Hatto-Heim speelde 18 mei zijn laatste thuiswedstrijd in de competitie thuis tegen WVF uit Westenholte. Dat er wat op het spel stond voor beide teams was wel te zien. Hatto-Heim begon volwaardig en wilde direct WVF onder druk zetten. Maar een grote fout in de verdediging leidde binnen drie minuten tot een grote kans voor WVF. Gelukkig kon er op tijd ingegrepen worden.
Na een mooie aanval over een paar schijven kwam de bal bij Ward Willemsen terecht en die schoot de bal tussen de benen door van keeper Melvin Hartenhof 1-0. Lang kon Hatto-Heim niet genieten van de voorsprong, want binnen vijf minuten maakte Jamiro Oortwijn de gelijkmaker (1-1)met een mooi hard schot. Daarvoor redde Robin van Dijk knap op een schot van Hessel Berends met zijn been.
WVF werd sterker en Hatto-Heim moest blijven opletten voor de snelle uitbraken van de aanvallers. Maar opeens was daar een kans voor Jesse Winkelaar, helaas ging zijn schot hoog over het doel. Na ruim een half uur spelen kreeg Hatto-Heim een strafschop tegen. Volgens scheidsrechter Verhart was er een overtreding gemaakt door Damian Halfwerk. Maar door een knappe redding van Robin van Dijk kon WVF het in geelblauwe ogen ‘cadeautje’ niet uitpakken. Toch bleven de geelblauwen onder druk staan en creëerden ze weinig kansen. Het was aan uitblinker Robin van Dijk te danken dat er werd gerust met 1-1.

Natte tweede helft
De tweede helft startte Hatto-Heim fel en ging op zoek naar een doelpunt. Ondanks een aantal goede kansen bleef het nog steeds 1-1. Na een uur spelen ontstaat er een zware regenbui, met zeer veel regen in korte tijd. De vele toeschouwers zochten een onderdak en zelfs in het omroep gedeelte was het dringen geblazen om maar niet nat te worden.
In de 65e minuut een mooie bal van Bas van Wijnen op Jamiro Oortwijn en die scoorde voor WVF in de stromende regen de 1-2. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van Gerard Stouwdam en hij vond zelf dat het geen buitenspel was. Hatto-Heim ging op zoek naar de gelijkmaker door twee spelers te wisselen. Maar WVF liet de bal rustig rond gaan, en Hatto-Heim had hier geen antwoord op. Hatto-Heim gaf in deze fase veel ruimte weg en voor WVF was het een gelopen zaak. Uiteindelijk konden de mannen uit Westenholte uitlopen naar een 1-4 overwinning door doelpunten van Luca Veldhoen en Joeri Mensink.
Scheidsrechter Verhart floot na acht minuten blessuretijd af voor het einde van de wedstrijd.

Aan de overwinning van WVF was niets af te dwingen, ze waren doortastender aan de bal en kwamen weinig in de problemen. Ondanks het verlies van Hatto-Heim blijft het team van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman op pole position staan.
De concurrent ZZVV verloor van van SVI (2-5) en IJVV ging kopje onder in en tegen Nunspeet (4-2).

Laatste wedstrijd
Volgende week staat de laatste wedstrijd in deze competitie op het programma tegen SVI.
Wie mee wil gaan naar deze uitwedstrijd kan zich aansluiten om per fiets om 13.30 uur vanaf sportpark ’t Achterveen te vertrekken richting Ittersum.
De geel blauwen kunnen elke steunbetuiging goed gebruiken in deze wedstrijd.

Foto en verslag: Gradus Dijkman