Hattem veilig na gelijkspel bij VSCO

Na het verlies van de voorgaande wedstrijd was het voor Hattem zaak om in de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen VSCO uit Oosterwolde een goed resultaat te halen. Op voorhand zou winst inhouden dat het zichzelf veilig wist en ook volgend seizoen in de 3e klasse zal uitkomen. Hattem begon 18 mei fel, drong de thuisploeg gelijk terug en ging naarstig op zoek naar de voorsprong. De hele wedstrijd had Hattem hiervoor de nodige kansen maar wist het net niet vinden. De uiteindelijke eindstand van 0-0 bleek achteraf evenwel toch voldoende om nacompetitie te ontlopen.

Hattem op voorsprong, en toch weer niet…
De geel-blauwen beginnen de wedstrijd fel en gaan direct op zoek naar een doelpunt. Al snel in de wedstrijd lijkt die voorsprong er ook te komen wanneer Felix Besseler de bal vanuit een hoekschop binnen werkt. Scheidsrechter Schoemaker fluit het doelpunt af omdat er iemand hands gemaakt zou hebben. Gaandeweg de 1e helft ontspant zich een wedstrijd die gelijk op gaat waarbij veel duels op het middenveld plaatsvinden. Daar waar de kansen voor VSCO schaars zijn, heeft Hattem een aantal mogelijkheden. Nadat VSCO-doelman v.d. Landen de bal vanuit een hoekschop niet goed wegbokst, heeft Wesley van Winsum een schietkans. Helaas gaat deze naast het doel. Kort voor rust heeft Bram de Boer nog een kansje maar ook zijn inzet heeft niet het gewenste resultaat.

Tweede helft meer spanning, meer kansen
VSCO komt wat energieker uit de kleedkamer, ook al omdat de ruststanden op de andere velden niet gunstig voor hen zijn. Een overtreding door Hattem op randje 16 geeft hen een mooie kans de score te openen. Gelukkig voor Hattem gaat de bal hoog over het doel. Hattem is weer bij de les en neemt het initiatief in de wedstrijd over. Het zet VSCO onder druk en wordt na 10 minuten spelen opnieuw teleurgesteld wanneer een doelpunt wordt afgekeurd. Een mooie vrije trap van Giovan Drayer wordt door een VSCO-verdediger onder druk van Hattem-spelers in eigen doel gewerkt. De grens van VSCO meent echter te moeten vlaggen voor buitenspel, wat onwerkelijk is, en de scheidsrechter keurt ook deze treffer af. Hattem blijft aandringen, krijgt een aantal kansen maar vindt niet het net. VSCO maakt 10 minuten later wel een doelpunt waarbij aanvaller v. Renselaar buitenspel staat en een overtreding maakt op Hattem-doelman Puck Pool. Vanaf dat moment krijgt Hattem een aantal goede mogelijkheden via de voorwaartsen. Helaas stranden al die pogingen mede ook door goed ingrijpen van de VSCO-doelman. De thuisploeg krijgt nog een aantal mogelijkheden maar het is slordig in de afwerking. In het laatste kwartier komt de spanning er bij VSCO nog meer op, is het Hattem wat nog de beste kansen heeft en zoekt VSCO het randje van het toelaatbare op. Aan de stand verandert er echter niets meer ook al omdat een mooie mogelijkheid kort voor tijd opnieuw wordt afgevlagd.

Hattem speelt zich veilig en speelt ook volgend seizoen in de 3e klasse
Door het gelijke spel en de resultaten op de andere velden is Hattem veilig en hoeft het geen nacompetitie te voor klassenbehoud te spelen. In de wedstrijd bij VSCO waren de geel-blauwen wel de betere en had een overwinning er wel in gezeten. Desalniettemin heeft het jonge team in samenspel met de trainersstaf een aardig seizoen gespeeld waar achteraf wel meer in gezeten had. Ze hebben zichzelf dan ook beloond met deze handhaving. Volgende week speelt Hattem de laatste thuiswedstrijd tegen ’s Heerenbroek waar nog een appeltje mee te schillen is. Uiteraard wil men het seizoen goed afsluiten en de punten in Hattem houden.

foto en verslag: Ben van Erven