Bijeenkomst Cultuurfonds Hattem in het Bakkerijmuseum

Het Cultuurfonds Hattem (CFH) heeft een geslaagde ontmoeting georganiseerd met de vrienden van de stichting in het Nederlands Bakkerijmuseum. Door de coronatijd was het al enige tijd geleden dat het bestuur van het CFH een bijeenkomst voor de vrienden kon organiseren. Een bijzonder woord van welkom was er voor burgemeester Marleen Sanderse.

Voorzitter Mariëlle Karssing vertelde in het kort één en ander over het reilen en zeilen van het lokale Cultuurfonds. Daarbij werd ook stilgestaan bij Rolf Olland, oprichter en motivator van het CFH, die in januari van dit jaar plotseling is overleden. “Het is jammer dat hij niet meer heeft kunnen meemaken hoe het CHF steeds meer van vaste waarde en betekenis is binnen de Hattemse samenleving.”

Vooral na corona blijkt het lastig voor verenigingen en organisaties om de begroting financieel rond te krijgen. Het Cultuurfonds Hattem biedt daarom graag de helpende hand om initiatieven die bijdragen aan de bevordering van cultuur, natuur en verbinding in Hattem financieel te ondersteunen. Doel van het fonds is om er mede voor te zorgen dat ook de toekomstige inwoners van ons mooie Hanzestadje kunnen opgroeien in een springlevend cultuur- en natuurrijk landschap waar het fijn wonen, werken en recreëren is. In de afgelopen jaren werden al diverse lokale projecten ondersteund.

Na het ontvangst vertelde gastheer en directeur van het Bakkerijmuseum Fred Voskuil over het vele werk dat hij en zijn team hebben verzet in coronatijd om het museum in stand te houden. Daarna lichtte hij alvast een tipje van de sluier op over het nieuwe project: het Poppentheater in het museum. De bijeenkomst werd afgesloten met een bezoek aan de Poffertjessalon.

Wil je meer informatie over het doen van een aanvraag of het geven van een bijdrage ga dan naar de website van het CFH www.cultuurfondshattem.nl .

Bron: De Hattemer

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in