Is Hattem de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland?

Welke gemeente is de meest toegankelijke van Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte? Bij de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland bepaal jij welke gemeente deze titel wint. De eerste ronde is van start.

Ook Hattem doet mee aan deze verkiezing. En de gemeente roept je op om mee te doen. “Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze gemeente. Vind jij dat ook? Vul dan de vragenlijst over Hattem in en beoordeel op deze manier onze toegankelijkheid!”

Bekijk de video en vul hier je beoordeling in www.meesttoegankelijkegemeente.nlIn 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag Handicap ondertekend. Dit verdrag maakt duidelijk dat mensen met een beperking of chronische ziekte recht hebben op gelijke behandeling en mee moeten kunnen doen. Dat is belangrijk om zo de samenleving toegankelijk en inclusief te maken voor mensen met een beperking. 

Gemeenten spelen hierin een belangrijke rol. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat de toegankelijkheid op zes levensdomeinen voor iedereen goed voor elkaar is. Deze levensdomeinen zijn: onderwijs en ontwikkeling, thuis, werk en inkomen, vrije tijd, vervoer en welzijn, gezondheid en ondersteuning.

►Lees hier verder

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in