Spoolderbergweg in Zwolle afgesloten

De gemeente Zwolle voert van maandag 6 juli tot maandag 27 juli werkzaamheden uit aan de Spoolderbergweg. Hiervoor wordt de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting heeft ook gevolgen voor het verkeer van en naar Hattem.

Brug over de Willemsvaart en asfalt
De brug over de Willemsvaart is toe aan groot onderhoud. Om deze werkzaamheden uit te voeren, moeten delen van de brug in één geheel opgetild te worden. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de brug. Het vervangen van het asfalt op de Spoolderbergweg wordt gecombineerd met de werkzaamheden aan de brug. Dat heeft als voordeel dat in de nabije toekomst de weg niet nog een keer afgesloten hoeft te worden.

Afsluiting gemotoriseerd verkeer en omleidingen voor(brom)fietsers
De Spoolderbergweg wordt in de periode van maandag 6 juli tot maandagochtend 27 juli afgesloten tussen de kruispunten met de IJsselallee in Zwolle en de Geldersedijk/Zuiderzeestraatweg, aan de Hattemse zijde van de IJssel. Er is bewust gekozen om deze afsluiting de gehele periode in stand te houden. Zo wordt voorkomen dat doorgaand verkeer zich klem rijdt op de afsluiting van de brug over de Willemsvaart.
De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer, (brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de Spoolderbergweg en worden ter hoogte van de brug omgeleid. Om de bereikbaarheid van de wijken Katerveer en Spoolde zo veel mogelijk te waarborgen, worden in en rondom deze wijken diverse maatregelen genomen, zoals het openstellen van fietspaden voor gemotoriseerd verkeer. De capaciteit van deze alternatieven is zeer beperkt en worden daarom alleen opgesteld voor bestemmingsverkeer. De aannemer die de werkzaamheden uitvoert, start binnenkort met het opstellen van de tekeningen met omleidingen en verkeersmaatregelen.

Buslijnen
De Spoolderbergweg wordt gebruikt door de buslijnen 100, 203 en 204. Deze buslijnen volgen in de aangeven periode een alternatieve route. Deze alternatieven zijn op dit moment nog niet bekend.

Landbouwverkeer
De afsluiting van de Spoolderbergweg heeft gevolgen voor alle gemotoriseerd verkeer dat geen gebruik mag maken van de A28. Op korte afstand zijn helaas geen alternatieven om de IJssel over te steken. Het landbouwverkeer moet in de genoemde periode omrijden via de Molenbrug in Kampen of via het veer in Wijhe.

Op www.zwolle.nl/spoolderbergweg vind je de komende periode meer informatie over de werkzaamheden.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in