Vrijdag-uitzending RTV Hattem-tv, editie 19 april

Tijdens de tv-uitzending van 19 april is het volgende te zien:

Bevrijding van Hattem op 18 april. Leerlingen van de Jan Jasperschool bezochten samen met leden van het 4 en 5 comité Hattem verschillende plekken waar ze herdachten en de vrijheid vierden. Zij noemden de namen van de omgekomen Joodse Hattemers bij het voormalige huis van de familie in de Achterstraat 24 waar gedenkstenen liggen:
Mozes van Gelderen
Betje van Gelderen-Godschalk
Salomon van Gelderen

Voor het verslag over de ceremonie in het stadhuis, in de Achterstraat, bij de Dijkpoort (waar de bevrijding werd gevierd) en op de begraafplaats,

lees verder op onze website.

En er is een interview te zien met Dorien Rookmaker. Deze Hattemse stelt zich opnieuw kandidaat voor het Europees Parlement.
Rookmaker is sinds 12 februari 2020 lid van het Europees Parlement. Sinds 7 december 2021 maakt zij deel uit van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Mevrouw Rookmaker was van 11 juni 2019 tot 11 februari 2020 lid van de Eerste Kamer, na voor Forum voor Democratie te zijn gekozen. In augustus 2019 sloot zij zich aan bij de fractie-Otten. Tegenwoordig is zij lid van Meer Directe Democratie en met die lijst gaat ze de verkiezingen in.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in