Eind deze week weer heen en weer met ’t Kleine Veer

Vanaf zaterdag 24 april vaart ’t Kleine Veer weer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel tussen Hattem en Zwolle. Net als vorig seizoen kan er met een aantal maatregelen  ‘coronaproof’ worden gevaren.

“Zo mogen er per overtocht maximaal vier mensen mee. Eventueel zes, als die één gezin vormen”, vertelt Sam Rademaker, perswoordvoerder bij de gemeente Zwolle.” Je vindt de maatregelen op het informatiebord bij de aanlegsteiger en dienen strikt te worden nageleefd.” Vorig jaar ging  door corona ’t Kleine Veer pas op 10 augustus in de vaart.

Tarieven | PIN
Een overtocht kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor een tienvaartenkaart betaal je
€ 8,-. Sinds vorig jaar kun je alléén nog met PIN betalen. Het vaarseizoen loopt dit jaar tot zaterdag 30 oktober.

Landelijk net
’t Kleine Veer vormt een voet-fietsverbinding tussen Hattem en Zwolle en maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet.

 


In 2006 werd de gemeente Zwolle verantwoordelijk voor de exploitatie, met financiële bijdragen van de gemeente Hattem en de provincies Overijssel en Gelderland. Dankzij deze samenwerking kun je nog steeds dezelfde overtocht maken die boeren, handelaars en edellieden eeuwen geleden al maakten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in