Hatto Heim verliest klassebehoud uit het oog met 2-0 verlies bij OWIOS

Hatto Heim verloor gisteren een belangrijk duel in Oldebroek. Door dit verlies wordt het steeds moeilijker om zichzelf te handhaven in de 2e klasse. Het voetbal was van beide kanten niet best en de gelukkigste wint.

De eerste helft
Hatto Heim begon zonder Roan Admiraal die vlak voor de wedstrijd zich moet terugtrekken met een enkel blessure. Bij OWIOS Startte de 15 jarige Vinn van Koldenhoven in het doel en deed dat prima. De eerste 15 minuten begon Hatto Heim goed en had de overhand op het veld. In de 9e minuut kwam van der Worp van Hatto Heim goed door aan de rechterkant en zette spits Jesse Winkelaar aan het werk, die kon een goede voorzet geven op Robin van der Ziel die de bal via een tegenstander net naast zag gaan. Dan in de 15e minuut probeert Hatto Heim, te dicht bij de middellijn, de spits van OWIOS Uitslag buitenspel te zetten maar Hatto Heim ziet de snel doorkomende linker aanvaller Jasper Schut over het hoofd die dan na de dieptepass een leeg veld voor zich heeft. Hij geeft een goede voorzet op de nog steeds meelopende Hendrik Uitslag en de 1-0 is een feit. Hierna gaat Hatto Heim minder spelen met veel foute passes en simpele aannames die fout gaan terwijl OWIOS juist met iets meer vertrouwen gaat spelen. Toch krijgt Hatto Heim ook nog wel kansen in de eerste helft. In de 39e minuut neemt Elnathan van Dijk de bal mee naar de achterlijn aan de rechterkant. Hij geeft een puike voorzet die helaas niet op waarde wordt ingeschat door spits Winkelaar en de vrije kop kans naast kopt.

Tweede helft
De tweede helft heeft coach Walderveen van Hatto Heim Twan van Rijssen ingebracht. Die begint direct zijn noeste arbeid in te zetten om de stroef lopende ploeg weer op gang te brengen. Dan komen we al in de 60e minuut van deze matige wedstrijd waar OWIOS via de rechterkant doorkomt en Jasper Schut andermaal een goede voorzet geeft. Erik van Haagen kan zodoende eenvoudig inschieten en zet de 2-0 staat op het scorebord. In de 62e minuut geeft van de Worp van Hatto Heim een goede voorzet op de snel inkomende Bram Neuteboom die kan binnentikken maar de jonge doelman van Koldenhoven staat de intikker in de weg. Coach van Walderveen gaat nog wat aanvallender wisselen en aan het einde van de wedstrijd wordt centrale verdediger Michel Koridon ook de spits ingestuurd. Hier komen een aantal goede mogelijkheden uit maar het dan verdiende doelpunt blijft uit.

Laatste fase
In de blessuretijd kan Koridon een luchtduel winnen en kopt de bal onberispelijk in de hoek. Er wordt voor buitenspel gefloten door de jonge scheidsrechter Achammachi op aangeven van de assistent grensrechter van OWIOS. Het glaszuivere doelpunt wordt helaas afgekeurd zodat het spannende slotstuk er niet meer in zat. Het was een zeer povere wedstrijd van beide ploegen die allebei wat in de problemen leken te zitten. OWIOS loopt nu weg uit de onderste regionen en Hatto Heim zakt dieper weg.

Hatto Heim speelt volgende week thuis tegen FC Horst, waar Hatto Heim in een knotsgekke wedstrijd met 10 man met 1-5 won.