HattemCentraal stelt Gert Jan van Noort aan als informateur

Na de verkiezingsoverwinning afgelopen woensdag, is HattemCentraal aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor een verkenningsfase voor de vorming van een college dat kan steunen op een vruchtbare samenwerking met de raad.

HattemCentraal, dat met de meeste stemmen de grootste werd in Hattem, heeft de andere partijen geïnformeerd dat zij Gert Jan van Noort als informateur hebben gevraagd. Van Noort is wethouder in Harderwijk.

De opdracht aan de informateur is: Verken de mogelijkheden die partijen geschikt achten voor het vormen van een solide meerderheidscoalitie die:

  1. recht doet aan de uitslag van de verkiezingen;
  2. met een heldere, gezamenlijke visie, daadkrachtig kan werken aan de opgaven voor de gemeente Hattem in de komende jaren;
  3. een stabiel en herkenbaar college kan vormen.

Informateur Van Noort zal, na een eerste gesprek met HattemCentraal en burgemeester Marleen Sanderse, alle partijen uitnodigen voor een of meerdere verkennende gesprekken. De gesprekken vinden de komende weken plaats. In een rapportage zal hij daarvan verslag doen en tot aanbevelingen komen voor het vervolgproces (formatie).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in