Zilver voor Maureen van Ommen van HGH

Zaterdag was de derde en laatste plaatsings- wedstrijd van de vierde divisie. Deze wedstrijd in Beekbergen werd georganiseerd door Hanze Gym Hattem. Dit was de laatste kans voor de vierde divisie turnsters om zich te plaatsen voor de regio-finale.

De eerste turnster die in actie kwam was Maartje Eikelboom. Zij turnde in de categorie Pupil 2 D1 een nette wedstrijd, waarmee zij heel knap op een tiende plaats eindigde. In wedstrijd twee was het de beurt aan Lieke van den Berg. Zij liet vooral op balk een goede oefening zien (9e). In het totaal klassement eindigde Lieke als 14e.

De instappers mochten in wedstrijd drie laten zien wat zij konden. Lynn Bosman was erg sterk op sprong (3e), Noreen Fiks haar beste toestel was vloer (8e) en Eva Eikelboom blonk uit op brug (6e). Zij eindigden in het totaalklassement als 15e, 13e en 11e.

Nora Wieringa en Sophie de Haas eindigden beide heel netjes bij de beste helft in hun categorie, als 7e en 6e. Absolute topper van de dag was Maureen van Ommen. Zij zette een super wedstrijd neer, wat haar de zilveren medaille opleverde! Ook junior turnster Maris van der Weide was in wedstrijd 3 aan de beurt. Zij turnde zichzelf naar een twaalfde plaats. In de categorie jeugd 1 D1 eindigde Jodie van der Worp netjes als twaalfde, Leah zat daar net een plekje boven en eindigde als elfde.

Floor van Winkoop had een super wedstrijd en eindigde heel knap als vijfde! Kyra Mulder moest haar wedstrijd helaas vroegtijdig beëindigen in verband met een blessure.

Tenslotte was het de beurt aan de senior turnsters Lilan van Pinksteren en Lisanne Meijerink. Lilan was erg sterk op sprong (2e) en vloer ( 3e), Lisanne haar beste toestel was vloer (4e). Zij eindigden uiteindelijk als 10e en 11e. De doorstroming naar de regio-finale wordt later bekend gemaakt.