Volleybaldames HVV maken zich op voor het Kampioenschap!

Vorige week gaven we al aan dat de spanning in de competitie voor de vollebaldames niet meer aanwezig is. Voor de onderste helft van de poule is die er nog wel omdat deze teams allemaal nog kansen maken op degradatie. Het niveauverschil is daarmee extra duidelijk. Afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen de nummer 6 Zeewolde.

Het verschil in punten voor de wedstrijd tussen beide teams was 40 punten. Reden voor coach Arnoud Mensink om de dames te wijzen op onderschatting en dat deze wedstrijd het eigen niveau gehaald moet worden om geen onnodig punten verlies te lijden.

Deze zaterdag was Linda op de terugweg van de sneeuw waardoor het team net niet compleet was, maar met 11 speelsters was er nog steeds ruime keus in variaties in de opstelling. Tegenstander Zeewolde kwam slechts met 6 speelsters naar Hattem. Bij het inspelen leek Manouk bijna een speelster uit te schakelen, die een bal in het gezicht kreeg.

De dames van AH/HVV hadden de woorden van coach Arnoud Mensink goed in hun oren geknoopt en gingen lekker van start. Het spel ging hen erg gemakkelijk af, waardoor aanvalsvariaties mogelijk waren, services series werden gemaakt en er veel plezier was in het spelletje. Geen moment heeft Zeewolde het HVV lastig gemaakt en was er spanning in de wedstrijd.

Ook wisseling van speelsters hadden geen invloed op de concentratie en de speelwijze. En het lukte HVV om de aandacht niet te laten verslappen en het eigen gevarieerde spel te blijven spelen.

De setstanden spreken boekdelen 25-10; 25-9; 25-11; 25-11 en weer 5 punten erbij voor HVV. Coach Arnoud was na afloop zeer tevreden met het getoonde constante spel en het niveau dat de dames hebben laten zien.

Met deze 5 punten is het definitief duidelijk dat AH/HVV vrijdagavond 23 maart het kampioenschap binnen kan halen. De dames spelen dan tegen de directe concurrent OMS in Putten. Met een 3-1 winst heeft AH/HVV het kampioenschap binnen.

Publiek bij deze wedstrijd -met uiteraard een klein feestje- is zéker welkom om 21.00 uur in de Putter Eng in Putten.