Twaalf scouts Scouting de Trijsberg naar Amerika

Twaalf jonge scouts van Scouting de Trijsberg uit Hattem vertrekken in de zomer van 2019 naar de Verenigde Staten van Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree. Dit grootste internationale Scoutingkamp ter wereld wordt eens in de vier jaar georganiseerd. Hier komen ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

In totaal gaan er bijna 700 jeugddeelnemers naar de VS voor de World Scout Jamboree. Samen met 450 vrijwilligers vormen zij de Nederlandse afvaardiging. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 19 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit ongeveer 36 scouts en 4 begeleidende stafleden. De scouts van Scouting de Trijsberg zijn verdeeld over de troepen de Dropjes, de Poffertjes en de Worstenbroodjes.

In de komende anderhalf jaar staan er een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma.

Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Amerikaanse cultuur en gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door de VS ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen, zodat ze als hechte vriendengroep op reis gaan.

Naast de voorbereiding moet ook nog flink gespaard worden om de reis te betalen, daarvoor werken en klussen de scouts. Heeft u een klusje of een baantje, bijvoorbeeld oppassen? Stuur een berichtje naar sparenvoordejamboree@trijsberg.nl

In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. Volgend jaar organiseert Amerika samen met Canada en Mexico de World Scout Jamboree van 22 juli tot 2 augustus 2019. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door de Verenigde Staten van Amerika maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.