Heren HVV overklassen ESV

De zon begint steeds meer te stralen voor de volleybalmannen van HVV en niet alleen omdat de lente bijna is begonnen. Na de meer dan verdiende 4-0 overwinning op middenmoter ESV uit Elspeet is de voorsprong op de nr. 11 en rechtstreekse degradatiekandidaat HEC 1 uit Heerde –met nog 4 wedstrijden te gaan– inmiddels opgelopen tot 6 punten en staan de nummers 8 en 9 nog maar op 3 en 4 punten verwijderd.

Ten opzichte van de eerste seizoenshelft heeft HVVin de afgelopen weken een duidelijke groei laten zien. Weliswaar zo nu en dan met enige steun van voormalig heren 1-spelers van een paar klassen hoger, maar vooral het eigen basisniveau is een heel eind opgekrikt. HVV kan nu elk team in de 1e klasse pijn doen. ook de clubs die om het kampioenschap strijden.

Zo ook ESV, dat gemankeerd richting Hattem was gekomen: 5 eigen spelers, aangevuld met een knaap uit jongens A. En dat was te merken. HVV had de Elspeetse ritmes en trucjes al vrij snel in de smiezen en al na een minuut of 10 was duidelijk dat HVV de loop van de avond toch vooral zelf zou kunnen gaan bepalen. De Hattemers stonden gewoon goed te spelen, met 25-19 setwinst als een passend gevolg.

In set 2 begon HVV met liefst 3 nieuwe spelers, maar zonder dat dit noemenswaardige gevolgen had voor het niveau én het resultaat: 25-21. Vooral diagonaalaanvaller Arnold Mensink stond de ballen prima te raken in sets 3 en 4. En via 25-19 en 25-15 was de tweede 4-0-overwinning van HVV een -toch best verrassend- feit.

De eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op dinsdag 20 maart om 20.30 uur tegen Renswouw, dat momenteel de 3e plek in de ranglijst bezet. Een lastige klus dus, maar HVV gaat de strijd met vol vertrouwen aan.