Tentoonstelling kruiswegstaties

Op vrijdag 22 maart (14.00 – 16.00 uur) en zaterdag 23 maart (10.30 – 16.00 uur) vindt in De Veste, Korte Kerkstraat 8, een unieke tentoonstelling plaats van verschillende kruiswegstaties, waaronder een bijzondere kruisweg uit Congo. Bezoekers bij een eerdere tentoonstelling omschreven het als ‘Zeer indrukwekkend! Ontroerend en stemt tot nadenken. Geweldig hoe je in verschillende culturen hetzelfde verhaal kunt weergeven’.

Reina Folkerts, de initiator van de tentoonstelling, is blij met de mogelijkheid om enkele kruiswegstaties ten toon te stellen: ‘Mijn belangstelling voor de kruisweg wil ik graag delen met anderen, ter inspiratie en ter bemoediging’.
Tijdens de tentoonstelling zijn verschillende bijzondere kruiswegstaties te zien. Ook wordt informatie gegeven over (de betekenis van) de kruisweg.

Wat is een kruisweg
De kruisweg is een serie van veertien afbeeldingen (staties) die de lijdensweg van Jezus Christus afbeelden vanaf zijn veroordeling door Pontius Pilatus tot aan zijn dood op Golgotha. Van oudsher werd een kruisweg bij kloosters en kerken afgebeeld in de vorm van beeldengroepen, fresco’s of schilderijen. Gelovigen konden zo stilstaan bij elk van de afbeeldingen en overdenken wat Jezus heeft meegemaakt in de laatste uren van zijn leven op aarde.
In de loop van de tijd hebben veel kunstenaars de kruisweg uitgebeeld en zijn er teksten en liederen gemaakt met persoonlijke overwegingen. Zo wordt het lijden van Jezus verbonden met het lijden van mensen in onze tijd.
Voor meer informatie: www.kruiswegstaties.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in