Voorjaarsconcert CMH heet “Libertadores”

De Christelijke Muziekvereniging te Hattem (CMH) heeft haar Voorjaarsconcert afgestemd op de bevrijding, 75 jaar gelden, en wel door een groot werk te kiezen: “Libertadores.”

Dit symfonische gedicht is door de Spaanse componist Óscar Navarro geschreven in opdracht van een Internationale muziekwedstrijd “Vila d’Altea” met het thema “Peoples of America”.

Libertadores -oftewel bevrijders- is de naam die in Latijns-Amerika wordt gegeven aan de leiders die in het begin van de 19e eeuw het Spaanse gezag afschudden en de onafhankelijkheidsoorlogen leidden. Daarnaast worden stukken gespeeld zoals Band of Brothers en Amazonia.

Waar en wanneer
Het concert is op 21 maart en begint om 20.00 uur in de Open Poort, Veldhoeve 1.
Een kaartje kost € 5,-.


Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In Hattem wordt dat groots herdacht en gevierd. Zo krijgen bijvoorbeeld de kinderen uit groep 8 het boek Oorlogswinter, de burgemeester gaat in maart langs de scholen om te praten over de oorlog en de bevrijding. Op 18 april is er de hele dag wat te doen in het centrum van Hattem en is er ‘s avonds een groot concert waar CMH aan meewerkt, samen met de andere orkesten en koren uit Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in