Z&PC Hatto Heim zegeviert bij buurman

Met een 5-8 overwinning bij Swol1894 hebben de waterpoloheren van Z&PC Hatto Heim hun zesde zege op rij geboekt. Door deze zege verstevigen de mannen de vierde plek in het klassement.

De Hattemers startten slordig in Zwolle. De gastheren kregen net te veel ruimte en konden zo weglopen naar 2-0. In de slotfase van de eerste periode stelde Hatto Heim razendsnel orde op zaken. Zestien seconden voor het einde schoot Herman Roelofs de aansluitingstreffer tegen de touwen en in de slotseconde frommelde Rick Mensink een afgeslagen bal binnen.

Door de snelle comeback kreeg Hatto Heim meer vertrouwen. Wim Mensink bracht Hatto Heim voor het eerst op voorsprong en even later zette zoon Rick Mensink de 2-4 op het het scorebord. Swol 1894 haakte vervolgens nog wel aan, maar Jan Willem Kroeze gaf Hatto Heim vervolgens weer wat meer lucht, 3-5.

Swol1894 bracht de spanning in de derde periode terug, al bleef het stuivertje wisselen. Rick Mensink zette Hatto Heim weer op een marge van twee. In de slotperiode kwam Swol1894 terug tot 5-6 maar een tweetal doelpunten van Wim en wederom Rick Mensink bracht Hatto Heim in veilige haven.

Periodestanden: 2-2, 1-3, 1-1, 1-2, Doelpuntenmakers: Rick Mensink 4x, Wim Mensink 2x, Herman Roelofs 1x, Jan Willem Kroeze 1x.