Dode vrouw gevonden in Kraaijenbergstraat; verdachte aangehouden

In een huis aan de Kraaijenbergstraat is maandagavond een dode vrouw gevonden. De politie sluit een misdrijf niet uit. Er is in de woning een man aangehouden, die mogelijk betrokken was bij de dood van de vrouw. De omgeving is afgezet. De technische recherche doet onderzoek.

Bij de politie kwam er een melding binnen dat de vrouw dood in huis lag. Wie de melding deed, wil de politiewoordvoerster niet zeggen.

De identiteit van de vrouw en de man is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of ze een relatie hadden en wat er is gebeurd.

Update dinsdag 20 febr.
De vrouw die maandagavond na een mogelijk misdrijf dood is gevonden in een bovenwoning aan de Kraaijenbergstraat in Hattem, was zwanger. Dat zeggen meerdere buren. De politie kan dit niet bevestigen, maar komt later met een verklaring.

Het onderzoek naar de dood van de vrouw is in volle gang. De duplexwoning is afgeschermd met zwarte hekken en ook de straat is deze dinsdag nog deels afgezet.

Volgens onderbuurvrouw Patricia Middelkamp is de vrouw nog geen halfjaar geleden boven haar komen wonen. Ze had volgens haar drie oudere kinderen die niet allemaal bij haar in huis woonden.

De politie heeft maandagavond na de vondst van het lichaam een verdachte aangehouden, die mogelijk betrokken was bij de dood van de vrouw. Meerdere buren zeggen tegen Omroep Gelderland dat het om haar vriend gaat. Volgens de onderbuurvrouw waren de twee vaak samen, maar of ze ook samenwoonden is niet duidelijk.

Sectie op het lichaam moet uitwijzen hoe de vrouw is overleden. Haar identiteit is nog niet bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor die van de verdachte.

Burgemeester Jan Willem Wiggers heeft vandaag meerdere buren bezocht om hen een hart onder de riem te steken.
Bron: mediapartner Omroep Gelderland

Onderzoek in de buurt
Vandaag doet de politie verder onderzoek naar sporen in het huis. Ook wordt er in de buurt onderzoek gedaan, agenten zijn in de buurt op zoek naar getuigen. Woont u in de buurt, of was u gisterenavond in de buurt, en heb u iets bijzonders gezien in of rond de Kraaijenbergstraat in Hattem? Of hebt u andere informatie die relevant kan zijn voor dit onderzoek? Geef uw tip hieronder door als u nog niet met de politie hebt gesproken. Bellen met de politie kan ook via 0900-8844.

Vragen
Op sociale media en in de media doen verschillende verhalen en geruchten de ronde. De politie kan niet op al die geruchten ingaan, maar probeert wel zo goed mogelijk alle vragen te beantwoorden.

*Klopt het dat het slachtoffer zwanger was?
Hierover doet de politie geen uitspraken in verband met de privacy van het slachtoffer.

*In Hattem werd maandag kleding gevonden langs de weg. Heeft dit verband met deze zaak?
We hebben geen aanwijzingen dat er verband is tussen de gevonden kleding en deze zaak.

*Klopt het dat de man en de vrouw elkaar kennen?
Zowel de verdachte als het slachtoffer woonden op hetzelfde adres. Over hun relatie doet de politie in verband met de privacy geen verdere uitspraken.

*Klopt er dat er eerder melding gedaan is van huiselijk geweld?
Op dit moment gaat de politie niet in op de voorgeschiedenis of achtergrond van het slachtoffer en de verdachte. Het onderzoek is nog pril, en daarom is de politie in deze fase erg terughoudend met informatie. Eventuele getuigen zouden namelijk beïnvloed kunnen worden door informatie over de zaak. Ook raken deze vragen erg aan de privacy van het slachtoffer en de verdachte.

Zie ook: Zie ook: Dode vrouw Kraaijenbergstraat omgekomen door misdrijf