Benefietconcert Unicef’ Meer dan een deken’

Met veel plezier nodigt Unicef Zwolle u uit voor een speciaal benefietconcert. Zo’n 140 jonge vocalisten en orkestleden zetten hun muzikale talent in voor kinderen in oorlogsgebieden. Meander Vocaal, het schoolkoor van het Meander College, en het Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel verzorgen samen dit benefietconcert. Het concert wordt gehouden in de Plantagekerk in Zwolle op donderdag 22 februari om 20.00 uur. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Unicefs speciale winteractie ‘Meer dan een deken’

Meander Vocaal zal onder andere werken van Mendelssohn ten gehore brengen en het 90-koppige jeugdsymfonieorkest zal naast de koorbegeleidingen ook orkestwerken spelen.

Kinderen in Syrië
De actie ‘Geef meer dan een deken’ is bedoeld om kinderen in Syrië te helpen. Het conflict in Syrië duurt nu al zeven jaar en er wordt nog dagelijks gevochten met grote gevaren voor kinderen. 8,5 miljoen kinderen hebben acute hulp nodig. Nog nooit waren dat er zó veel.

Een deken is voor deze kinderen is belangrijk. Voor een Syrisch kind is een deken namelijk zoveel meer dan een stuk textiel. Een deken kan het verschil maken tussen leven en dood. Zonder deken geen bescherming tegen kou en ziektes, zonder deken geen warme plek om ’s nachts te slapen. Een deken is daarmee absoluut essentieel om te overleven. Daarnaast is het ook een teken van hoop en geborgenheid. Een kind dat een deken krijgt, voelt: ‘Ze zijn mij niet vergeten’. Met een donatie van 5 euro kunnen we één kind een deken geven.

Kaartverkoop
Het concert begint donderdag 22 februari om 20.00 uur in de Plantagekerk en de zaal is open om 19.30 uur. Tickets kosten € 8,- en voor jongeren tot en met 17 jaar € 3,- en zijn online verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/meandervocaal. Op de avond zelf kunnen ook nog kaarten aan de deur gekocht worden.