Kansen voor theatermakers Regio Zwolle op Wereldberoemde Verhalenfestival

Wereldberoemde verhalen zijn er veel; zowel fictief als non-fictief. Theatermakers met een goed idee voor een voorstelling worden door het Wereldberoemde Verhalenfestival (WBVF) opgeroepen hun concept in te dienen en zo mee te dingen aan een plek in één van de theaterroutes op 9 en 10 april in de binnenstad van Zwolle. Ze gaan werken onder begeleiding van professionele regisseurs.

WBVF is het festival vol kansen voor theatermakers uit de regio Zwolle. In een snelkook-panconcept werken ze in twee maanden tijd naar een eigen voorstelling van een wereldberoemd verhaal toe, die onderdeel wordt van een theaterroute met in totaal vier voorstellingen.

Kansen voor makers
Het festival maakt zich hard voor podiumplekken en ontwikkeling van de theaterprofessionals in de Regio Zwolle. De makers hebben zo de gelegenheid, repertoire op te bouwen en zichzelf in de picture te spelen van theaterbureaus en andere boekers. Het publiek krijgt de gelegenheid, een weekend-lang te genieten van sprankelende, vernieuwende voorstellingen vers van de pers. Er komt een theaterroute voor volwassenen en een route voor kinderen.

Oproep
Theatermakers kunnen zich melden via de site van Festivalplatform Zwolle Unlimited, waar WBVF onder valt. De deadline is 1 februari. De voorstelling moet gebaseerd zijn op een wereldberoemd verhaal: fictief of non-fictief. Alle vormen van theater zijn toegestaan. Van verteltheater en muziek- en bewegings-/danstheater tot documentair theater en crossovers.

Contactpersoon voor meer informatie: Rob Bults: 06- 502 52 300. Aanmelden doe je via www.zwolleunlimited.nl/makersgezocht

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in