Hattemse beeldhouwers in het Voermanmuseum

Vrijdagavond 17 november werd in het Voerman Stadsmuseum tijdens een zeer goed bezochte opening officieel de expositie ‘De kunst van het weghalen’ van het Beeldhouwersgilde Hattem geopend. De voorzitter van het gilde, Albert van de Streek, dankte in zijn openingswoord het museum. Dat het werk van de beeldhouwers aanwezig is tussen zoveel prominenten vond hij een hele eer. “Een belangrijk moment in het 50-jarig bestaan van het gilde.”

De meer dan 100 aanwezigen zaten en stonden op verschillende plekken om de opening te kunnen bijwonen. Zelfs in een kleine zijzaal was er een scherm neergezet, zodat iedereen ‘erbij’ kon zijn.

Het Hattemse beeldhouwersgilde is in 1973 ontstaan, toen Henk Beernink beeldhouwlessen startten. Sinds 2016 zijn de kunstenaars verenigd onder de naam Beeldhouwersgilde Hattem e.o.

Beeldentuin
De kunstenaars van het gilde exposeren al enkele jaren in de beeldentuin van het museum. Deze selectie wordt met enige regelmaat vernieuwd.

De expositie ‘De kunst van het weghalen’ blijft tot en met 31 maart 2024.
Wie meer wil weten over het beeldhouwersgilde kan het boek ‘50 jaar Beeldhouwen in Hattem’ lezen. Het is verkrijgbaar in de winkel van het Voerman Stadsmuseum Hattem (€ 24,95).

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in