Hoe wordt Hattem Dementievriendelijk?

In Hattem zal de komende 30 jaar het aantal inwoners met dementie bijna verdubbelen. En in 2040 is dementie doodsoorzaak nummer 1. Steeds meer Hattemers krijgen dagelijks te maken krijgen met dementie, zeker ook omdat 70% van de mensen met dementie thuis woont en deelneemt aan het gewone leven. In Hattem gaat daarom nu de Werkgroep Samen Dementievriendelijk Hattem aan de slag.

Geheugensteunpunt
“Het is daarom van groot belang dat Hattemers weten wat te doen of juist niet te doen als ze te maken krijgen met mensen met dementie. Wij hebben al 2 jaar het Geheugensteunpunt waar mensen met dementie en hun naasten terecht kunnen, maar er is meer nodig”, aldus Stichting Welzijn Hattem.

Maar wat houdt een “Dementievriendelijk Hattem” nu eigenlijk in? SWH: “Nou, simpel gezegd betekent dit dat iedereen dementie accepteert, weet hoe er mee om te gaan en te hulp schiet daar waar nodig.”

Intentieverklaring
Op 7 februari wil SWH met zoveel mogelijk organisaties, instellingen, winkeliers, ondernemingen en wethouder Hospers een intentieverklaring ondertekenen. De ondertekenaars zetten zich in om hun medewerkers te trainen om ervoor te zorgen dat er meer kennis en bewustzijn over dementie in Hattem is. “En zo maken we met z’n allen Hattem Dementievriendelijk.”

Toezeggingen
Stichting Welzijn Hattem is heel blij dat er op dit moment al zo’n 30 Hattemse bedrijven/instellingen hebben toegezegd deze intentieverklaring te willen tekenen. “Maar meer bedrijven en instellingen zijn natuurlijk van harte welkom. We horen graag van u als u nog niet benaderd bent, maar wel graag mee wilt doen of er meer over wilt weten.”

Jouw mening of ervaring
Stichting Welzijn Hattem wil ook graag met inwoners van Hattem in gesprek over dit onderwerp. Wil jij hierover wel in gesprek, jouw mening geven of een ervaring delen? Neem dan contact op met Ellen Snijder van Stichting Welzijn Hattem.

Werkgroep Samen Dementievriendelijk Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in