Natuurklussen

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zijn in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Ook in Wezep (Waterwingebied Wezepsche Heide) en Heerde (Landgoed Vossenberg) kan de handen uit de mouwen worden gestoken om bij te dragen aan een groene leefomgeving.

Samen voor een groene leefomgeving
De organisatie van de Natuurwerkdag onderstreept het belang van de inzet en samenwerking van vrijwilligers voor de natuur en het landschap. “Het thema van de Natuurwerkdag dit jaar is samen. Alleen samen vergroten we onze positieve impact en krijgen we de natuurklussen gedaan”, aldus Sascha van Breukelen van LandschappenNL. “De Natuurwerkdag is een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen met anderen iets te doen voor natuur bij jou in de buurt. Iedereen is welkom om mee te doen, je hebt geen ervaring nodig om te komen klussen op de Natuurwerkdag. Kom samen met je vrienden, buren, familie of sportteam en help een handje mee.”

Ook dit jaar verwacht de landelijke organisatie ruim 15.000 deelnemers die meedoen aan meer dan 500 verschillende natuurklussen. De Natuurwerkdag valt dit jaar in de Nationale Klimaatweek en biedt een kans om zorgen over het klimaat om te zetten in actie.

Biodiversiteit en klimaat
De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijdens van extreme regenval. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving.

Doe mee op 3 en 4 november
Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Zoek op www.natuurwerkdag.nl een natuurklus of click op de Wezep of op Heerde voor de projecten daar.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in