‘Adieu God?’ op NPO 2 vanuit Emmaüskerk in Hattem

Cabaretier Martijn Koning ontmoet maandagavond Tijs van den Brink in het tv-programma ‘Adieu God?’ op een beladen moment om te praten over het geloof en een aantal grote levensvragen.

Martijns vader, al lange tijd ernstig ziek, is enkele dagen eerder overleden. De ontmoeting vindt plaats in de Gereformeerde Kerk van Hattem, de Emmaüskerk, waar hij als kind iedere zondag met frisse tegenzin naartoe ging.

Zijn vader vond de kerkgang als gezin belangrijk. Als puber neemt Martijn afscheid van het geloof en de kerk, maar enkele jaren terug constateert hij tot zijn eigen verbazing dat hij gaat bidden voor zijn zieke vader. Zijn houding tegenover het geloof noemt hij nu dubbel.

NPO 2
‘Adieu God?’ wordt maandagavond 18 oktober uitgezonden om 23:25 uur op NPO 2. En kijk (terug) via NPO Start of www.eo.nl/programmas/adieu-god

In ‘Adieu God?’ gaat Tijs van den Brink met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in