Koffertje voor eerste baby van oktober in Hattem

Burgemeester Jan Willem Wiggers is donderdag op bezoek geweest bij een zeer jonge Hattemer: Mart Visch. Mart is de zoon van de heer en mevrouw Visch-Helmholt en het eerste kindje dat in oktober bij de burgerlijke stand van de gemeente Hattem is aangegeven. De burgemeester vroeg met het bezoek aandacht voor brandveiligheid.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat jonge ouders een grotere kans op woningbrand hebben dan gemiddeld. De maand oktober staat in het teken van de Brandpreventieweken. Er wordt extra aandacht gevraagd voor brandveiligheid bij jonge gezinnen.

Iedere nieuwe ouder die in oktober zijn of haar kindje aan komt geven bij de gemeente Hattem, ontvangt een geboortetas, een tasje met een aantal leuke en praktische dingen en tips om brand te voorkomen. Voor de familie Visch nam burgemeester Wiggers een geboortekoffertje mee met daarin onder andere een rompertje, een rookmelder en een vluchtsleutel.

Onderzoek naar brand bij jonge ouders en tips
Jonge gezinnen hebben een verhoogd risico op woningbrand. Zij gebruiken vaker elektrische apparaten met een hoog brandrisico, zoals een wasdroger. Daarnaast is er in een druk gezin vaak minder tijd om stil te staan bij de risico´s op brand. De brandweer besteedt hier daarom jaarlijks in oktober aandacht aan. De campagne richt zich op vier onderdelen:

  • Voorkom brand door apparatuur stofvrij te maken.
  • Zorg dat je snel weet dat er brand is. Plaats (gekoppelde) rookmelders die je óók bij gesloten deuren kunt horen.
  • Weet hoe je een brand blust. En weet wanneer je brand niet moet blussen, maar je direct moet vluchten.
  • Bespreek wat je doet als er brand uitbreekt. Spreek af hoe je kunt vluchten en wie welk kind in veiligheid brengt.

Ga voor tips en meer informatie naar www.verkleindekansopbrand.nl en www.brandwondenstichting.nl.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in