V.V. Hattem met overtuiging naar de volgende bekerronde

Met drie overwinningen op rij is  Hattem als eerste geëindigd in de KNVB bekerpoule met in totaal 4 ploegen. Met een doelsaldo van 14 voor en 2 tegen is de lijn en het beeld van vorig seizoen doorgezet. Natuurlijk zijn deze wedstrijden slechts een voorbereiding op de competitiestart tegen ZAC op zaterdag 23 september a.s.

De gasten van SEH uit Heerde, met ook twee overwinningen op zak, hadden deze zonnige middag van de 16e september nauwelijks iets in te brengen tegen de thuisploeg. De uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen als de vrijstaande medespeler was aangespeeld, in plaats van zelf te gaan schieten. Ook moet gezegd worden dat Alec van Dijk met enkele goede reddingen voorkwam dat in enkele fasen van de wedstrijd een doelpunt van vv SEH op het scorebord zou komen.

1e helft
Hattem had een prima start en de vooral eerste 23 minuten was het alle hens aan dek voor SEH. Vooral uit corners ontstond veel dreiging en gevaar en werden kansen gecreëerd. Al na 2 minuten kwam een cornerbal uit de kluts via een assist van Jort Steenman voor de voeten van Hampo Alexanian, die de bal technisch fraai met de binnenkant voet in de kruising dirigeerde en daarmee de 1-0 voor de thuisploeg liet aantekenen. Goede kansen voor Sam Broekhuis en Wesley van Winsum op de 2-0 werden door de keeper van SEH voorkomen door twee keer het schot te kraken of te blokken. Toch kwam nog voor de thee de 2-0 in de boeken door een zeer fraaie aanval en pass van Rick Dalhuisen, die door Wesley van Winsum hoog in de touwen wordt gejaagd. De enige kans voor SEH werd door Alec van Dijk tot corner verwerkt.

2e helft
Met twee verse wissels aan Hattem zijde bleef hetzelfde wedstrijdbeeld zichtbaar, Hattem het meest in balbezit en SEH op de counter loerend. In plaats van een doelpunt voor SEH, een schot net over de kruising van het Hattem doel, viel de beslissing in de 68ste minuut. Assistkoning Jari Dunnink bood aan Kevin Veger een niet te missen kans en dit betekende 3-0 voor Hattem. Opnieuw kwam Sam Broekhuis alleen voor de keeper van SEH, maar hij redde knap met de voet. Onnodig uit een corner van SEH de 3-1 met een kopbal, waarbij de organisatie aan Hattem-zijde er niet goed uitzag.

De ingevallen Felix Besseler lijkt de 4-1 te scoren nadat een afstandsschot via de lat terugkomt in het veld en hij de bal onberispelijk binnen jaagt. Helaas wordt het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Mooi moment was de terugkeer na 4 maanden blessureleed op het veld van Felix Noordberger. Hij weet wel de 4-1 te scoren via een toegekende strafschop na het overtreding op hemzelf. Dit was tevens de eindstand.
Positief is het feit dat alle 5 wissels ook speelminuten hebben gemaakt zodat iedereen klaar is voor de aftrap van het seizoen 2023-2024.
Volgende week speelt Hattem bij de start van het seizoen thuis tegen ZAC, degradant uit de 2e klasse van het vorige seizoen.