World Cleanup Day voor een schoon Hattem

Vandaag was het World Cleanup Day. Mensen uit heel de wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen. Sinds 2018 organiseert de Plastic Soup Foundation jaarlijks deze dag.

Ook in Hattem zijn er mensen de straat op gegaan om zwerfafval te ruimen. Leden van het CDA Teun Juk, Harry Kremer, Marlijn Monteban en Robert Klaassen fietsten mee met Cees van Dijk. Laatstgenoemde maakt deel uit van de groep vrijwilligers die in Hattem langs verschillende routes zwerfafval opruimt. Met handschoenen en grijpers op zak wisten de vijf CDA’ers in anderhalf uur heel wat zwerfafval op te ruimen.

Cees van Dijk wist de fractieleden veel te vertellen over het zwerfafval wat hij en zijn medevrijwilligers tegenkomen: blikjes, papiertjes, flesjes, en de laatste tijd vooral veel mondkapjes. Maar ook veel weggegooide zakjes hondenpoep, hoewel een paar meter verderop een afvalbak staat. Om dit tegen te gaan is enkele jaren geleden de vrijwilligersgroep van opruimers in het leven geroepen: een initiatief van de ROVA en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Volgens Cees van Dijk zijn er nu zoÔÇÖn vijftien mensen uit Hattem lid van deze groep, die allemaal hun eigen route lopen of fietsen.

Voor de CU is de World Cleanup Day een moment om stil te staan bij het schoon houden Hattem. De gemeente Hattem kent een prachtig initiatief van een groep mensen die regelmatig afval prikken, niet alleen vandaag, maar ook op andere dagen rapen zij zwerfvuil.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in