Schijnwerpers op de Veluwe

Schijnwerpers op de Noord-Veluwe is een samenwerkingsverband tussen negen gemeenten: Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe. Het project wordt gerealiseerd in het kader van het Cultuur en Erfgoedpact van de provincie Gelderland. Zij hebben gezamenlijk de website gelanceerd met de naam www.schijnwerpersopdeveluwe.nl 

Toerisme en onderwijs
Op de website is niet alleen nieuws te vinden en waar en wanneer er activiteiten zijn, maar er staan ook verhalen op over bijvoorbeeld markante personen uit de geschiedenis en gebouwen. Tenslotte is er een onderdeel onderwijs waarin veel bezoeklessen beschreven staan. Alle toeristische, historische en culturele informatie voor de Noord-Veluwe staat op deze wijze handig bij elkaar.

Cultuurtoerisme
Een kenmerk van de negen deelnemende gemeente is hun geografische ligging en de natuur. Maar de regio Noord-Veluwe onderscheidt zich ook met zijn cultuurtoerisme en cultuurparticipatie. Cultuurtoerisme speelt een belangrijke rol in de economie van het gebied. Door in te zetten op de aantrekkelijkheid van de Veluwe als bestemming én op het versterken en verbreden van het culturele aanbod voor bezoekers willen de deelnemende gemeenten meer en betere informatie geven aan bezoekers én de eigen inwoners.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in