Hattem Roeit sterk in Zwolse grachten

Hattem Roeit verscheen zaterdag 16 juni met vijf teams aan de start van de tiende editie van de Zwolse Grachtenrace. Aangemoedigd door het vele publiek werd er zeer sterk geroeid. Twee teams eindigden daarbij op het podium.

De Zwolse Grachtenrace wordt beschouwd als een thuiswedstrijd voor sloeproeivereniging Hattem Roeit. De teams zijn dan ook in de weken voorafgaande aan de race flink aan het trainen geweest in de Zwolse grachten en op het Zwarte Water. En dat betaalde zich uit.

Herenrace
Om 10:45 uur gaf locoburgemeester Rene de Heer bij de Hofvlietvilla het startschot voor de herenrace. Er verschenen 43 sloepen aan de start, waaronder de sloepen de Wijsselland, d’Isela en de Voorganck. D’Isela zette met 1 uur en 30 minuten de snelste tijd neer van het hele veld. De Voorganck deed er 1 uur en 35 minuten over, maar omdat deze sloep een hogere weerstand heeft, was dit genoeg om met het zilver naar huis te gaan. De Wijsselland, die als eerste van start was gegaan, vertoefde het langst in de Zwolse wateren. Maar na 2 uur en 15 minuten kwam ook deze kleine zesriemssloep onder luid applaus en gejuich over de finish bij het Rodetorenplein.

Damesrace
Om 13:15 uur gaf Rene de Heer het startschot voor de damesrace. Ook nu werd er in d’Isela een zeer sterke tijd geroeid. In 1 uur en 38 minuten wisten de dames het 16 kilometer lange parcours te volbrengen. Hiermee zetten zij de derde tijd neer en lieten zo in tijd 21 sloepen achter zich. Een extra bijzondere prestatie gezien het feit dat ongeveer de helft van dit team dit seizoen pas is gestart met sloeproeien. De Voorganck liet zich echter ook niet kennen. Na 1 uur en 46 minuten zwoegen kwamen de dames over de finish. Hiermee wisten zij het zilver in hun klasse te bemachtigen.

Hattem Roeit
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 55 leden uit met name Hattem en Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep WIJsselland. Heb je interesse om eens een keer mee te roeien, stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl of kijk op www.hattemroeit.nl

Foto: Herman Engbers