Voorjaarsconcert Decibel op 2 juni 2023

Het gemengd koor Decibel geeft op vrijdag 2 juni een voorjaarsconcert met als thema: Life is a Rollercoaster. De reden om dit thema te kiezen is het nummer Rollercoaster van Danny Vera dat Decibel dit jaar voor het eerst uitvoert. Jelma Wiegersma begeleidt het nummer op piano. Rollercoaster beschrijft het alledaagse leven dat net als een achtbaan op en neer gaat. Dit wordt weerspiegeld in de keuze van de nummers van het concert.

Meer bekende nummers die ten gehore worden gebracht
Van Simon and Garfunkel wordt The Boxer gezongen: een nummer dat gaat over iemand die teleurstellingen moet verwerken, maar toch doorgaat. Van Bob Dylan wordt Blowing in the wind gezongen, een protestsong tegen het voeren van oorlog. Met The white cliffs of Dover laat Decibel een nummer uit 1941 horen dat bekend is geworden door de vertolking van Vera Lynn. In The family tree wordt gezongen over de familieband die ondanks afscheid, altijd blijft bestaan.

Rollercoaster als rode draad
Uit de film As it is in heaven zingt Decibel Lena’s song, een lied dat hoop en vreugde geeft in een moeilijke tijd. Ook uit het nummer Dreaming spreekt hoop op een wereld vol vrede. Het vrolijke nummer Top of the World van de Carpenters is een mooie uitsmijter van het concert waarin het leven als een rollercoaster te horen is.

Muzikaal intermezzo
Als muzikaal intermezzo laten GertJan van der Weerd en Geert Leurink zich horen op piano en gitaar. Tijdens de aftersing maken zij als vanouds alle aanwezigen enthousiast met hun muzikale talent. Decibel nodigt iedereen van harte uit voor dit bijzondere concert waarin veel te genieten valt.

Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 2 juni 2023 om 20.00 uur
Waar: In de Emmaüskerk, Dorpsweg 27 in Hattem
De toegang is gratis met een vrije gift na afloop.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in